Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samoilovs un Šmēdiņš arī turpmāk spēlēs kopā

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš arī turpmāk spēlēs kopā, pirmdien ziņo sportistu menedžeris Edgars Buļs.

Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Samoilovs/Šmēdiņš par spīti neveiksmei Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā arī turpmāk spēlēs kopā vienā komandā, pirmdien paziņoja sportistu menedžeris Buļs.

Viņš vēsta, ka volejbolisti ir vienojušies cīnīties plecu pleca vēl vismaz trīs gadus ar mērķi kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024.gadā.

Tāpat duets nolēmis pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Marko Solustri no Itālijas. Uz sezonas atlikušajiem turnīriem komandu gatavos perspektīvais pašmāju treneris Rihards Finsters, kurš jau ir pildījis trenera asistenta pienākumus Solustri vadībā. Par tālāko sadarbību ar Finsteru tiks lemts tuvākajā laikā.

"Protams, mums ir liels sarūgtinājums nekvalificēties Tokijas spēlēm, cikla galvenais turnīrs nav sasniegts. Piecu gadu laikā tika ieguldīts milzīgs darbs, tagad ir tukšuma sajūta," par nesasniegto mērķi - Tokijas spēlēm - saka Samoilovs. "Apzināmies, ka esam likuši vilties mūsu faniem, sponsoriem, arī Latvijas Olimpiskajai vienībai un Latvijas Volejbola federācijai. Bet, kas nenogalina, tikai padara mūs stiprākus. Nedēļās nogalē pārdzīvojām, bet jau šodien sēdāmies pie sarunu galda ar Jāni un menedžeri Buļu, un esam vienojušies par vēl vienu sadarbības ciklu."

"Nākamās olimpiskās spēles ir jau pēc trīs gadiem, un esmu pārliecināts, ka vēl trīs gadus noteikti varam būt konkurētspējīgi pasaules līmenī. Deviņu gadu laikā labi esam startējuši Pasaules tūrē, arī Eiropas čempionātos, bet mums vēl ir nenokārtoti darbiņi pasaules čempionātos, arī olimpiādēs. Centīsimies iepriecināt līdzjutējus un "izšaut" tieši svarīgākajos turnīros," piebilst Samoilovs.

"Vispirms jāatvainojas visiem mūsu faniem un atbalstītājiem par nekvalificēšanos uz Tokiju. Mums pašiem vairāk par visiem ir sāpīgi netikt uz olimpiādi, jo ir sajūta, ka mums tur būtu jābūt. Kopumā šogad spēlējām labi, pēc šīs sezonas rezultātiem esam septītajā vietā pasaulē, bet olimpiskā kvalifikācija ir tāda, kā ir, bija "jāizšauj" kādā turnīrā līdz medaļām, kas diemžēl neizdevās," saka Šmēdiņš.

"Neko darīt, pēc kritieniem jāceļas augšā un jāturpina cīnīties. Esam nolēmuši turpināt spēlēt kopā ar Sašu un cīnīties par Parīzes spēlēm. Pases dati nemelo, kļūstam arvien vecāki, bet, ja viss būs kārtībā ar veselību un fizisko sagatavotību, tad Parīze ir sasniedzama. Paldies Solustri par ieguldīto darbu, atlikušajā sezonas daļā Finstera vadībā gatavosimies Pasaules tūres posmam Gštādē, Eiropas čempionātam, Pasaules tūres finālturnīram Romā, kā arī piedalīsimies gandrīz visos Latvijas čempionāta posmos. Šajā nedēļas nogalē mūs varēs redzēt Ventspilī," par nākotnes plāniem saka Šmēdiņš.

"Prieks, ka izdevās puišus nomotivēt vēl vienam ciklam. Samoilovs ar Šmēdiņu nav pelnījuši pabeigt karjeru uz šādas nots," panākto vienošanos komentē dueta menedžeris Buļs. "Esam kopā nospēlējuši gandrīz deviņas sezonas, kas pludmales volejbolā ir milzīgs laiks. Ja nospēlēsim visas 12, varam ieiet vēsturē. Redzot mūsu sniegumu pēdējā pusotra gada laikā, esmu drošs, ka "SAMŠMĒ" zīmols būs pamanāms pasaules līmenī vēl vairākus gadus."

Viņš arī izsaka cerību, ka dueta spējām turpinās ticēt atbalstītāji, Latvijas Olimpiskā vienība un Latvijas Volejbola federācija, kuri ir snieguši atbalstu daudzu gadu garumā, kā arī pateicas trenerim Solustri par ieguldīto darbu un izsaka cerību, ka Finsters ir gatavs pilnvērtīgi pārņemt stafeti.

Duets Samoilovs/Šmēdiņš tika izveidots 2013.gadā.

Volejbolisti ir trīskārtēji Pasaules tūres uzvarētāji, 2015.gada Eiropas čempioni un četrkārtējie sudraba laureāti (2013., 2014., 2017., 2018.). Pasaules tūres posmos ir uzvarēts 13 turnīros, piecreiz izcīnītas sudraba, sešreiz - bronzas medaļas. Pāris ir pieckārtēji Latvijas čempioni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi