Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samoilovs/Šmēdiņš sīvā cīņā tomēr nesasniedz PČ astotdaļfinālu

Latvijas vadošais vīriešu pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Vācijas pilsētā Hamburgā cieta zaudējumu pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Pirmajā izslēgšanas turnīra mačā Latvijas pāris, kuriem piešķirts 11.numurs, ar 1-2 (21:17, 15:21, 15:17) piekāpās Andrē Lojolam Šteinam/Žeorži Vanderlejam no Brazīlijas, kuriem turnīrā piešķirts 17.numurs.

Līdz ar to Latvijas pārim turnīrs noslēdzās dalītajā 17.vietā.

Mača sākums noritēja ļoti līdzīgi, jo abi pāri neļāva pretiniekiem diži atrauties, pārtraukumā dodoties ar rezultātu 10:11 par labu Brazīlijas duetam. Seta turpinājumā veiksmīgāki bija latvieši, kuri drīz vien panāca 17:14, bet vēlāk jau 20:16. Savukārt uzvarēt pirmo setu ar 21:17 palīdzēja pretinieka serve autā.

Arī otrajā setā abi dueti aizvadīja sīvu cīņu, pārtraukumā dodoties pie 10:11 brazīliešu labā. Seta turpinājumā latvieši veica nelielu izrāvienu, panākot 13:12, tomēr pretinieki ātri reabilitējās un izvirzījās vadībā ar 15:13. Brazīlieši turpināja labi uzbrukt, tādējādi gūdami panākumu otrajā setā ar 21:15.

Noslēdzošais sets iesākās ar neizšķirtu 3:3, tomēr turpinājumā neliels pārsvars piederēja Brazīlijas pārim. Lai arī latvieši uz brīdi bija iedzinējos ar 6:9, nākamos trīs punktus izdevās iegūt savā labā, panākot neizšķirtu 9:9. Seta nākamie astoņi punkti tika sadalīti uz pusēm, bet devīto punktu ar spēcīgu sitienu ieguva latvieši, panākot 14:13, tomēr pirmo mača punktu neizdevās realizēt. Šādu pašu iespēju neizmantoja arī Brazīlijas pāris, tomēr ar otro piegājienu viņi to iespēja, gūstot panākumu ar 17:15.

Iepriekš jau ziņots, ka Pasaules čempionātā ar 11.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš K apakšgrupā trīs spēlēs izcīnīja divus panākumus, ieņemot otro vietu, kas ļāva izvairīties no pārspēļu turnīra, automātiski kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Tikmēr otrs vīru duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri turnīrā izlikti ar 23.numuru, ceturtdien aizvadīs savu pirmo izslēgšanas turnīra maču, spēkojoties ar Brazīlijas duetu Pedro Solbergu Salgado/Vitoru Gonšalvešu Felipi, kuri turnīrā izsēti ar 24.numuru.

Savukārt sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apakšgrupu spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, bet sacensību turpinājumā latvietes astotdaļfinālā ar 0-2 (11:21, 18:21) piekāpās turnīra piektajam numuram Eiprilai Rosai/Aleksandrai Klinemenai no ASV.

Pasaules čempionātā 48 pāri tika sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējās izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnijās par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz svētdienai. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

Top komentāri

viens otru necieš
v
Nav ko mocīties un spēlēt kopā,ja matainais krievs lamā latvieti,bet tas arī nav uz mutes kritis,un dod pretī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi