Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Samoilovs/Šmēdiņš smagā cīņā apstājas EČ play-off pirmajā kārtā

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Maskavā apstājās Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā 17.vietā.

Latvijas duets, kuram sacensībās piešķirts 14.numurs, stundu ilgā cīņā ar 1-2 (21:19, 20:22, 16:18) piekāpās itāļiem Adrianam Karambulam/Enriko Rosi, kuriem ir 11.numurs.

Pirmā seta sākums bija līdzīgs, bet tā otrajā pusē Samoilovs/Šmēdiņš ieguva pāris punktu pārsvaru un svinēja uzvaru. Otrā seta pirmā daļa aizritēja pretinieku zīmē, taču, tuvojoties nogalei, latvieši panāca divu punktu pārsvaru (16:14). Tiesa, itāļi atspēlējās un bija pārāki seta nogalē.

Tādējādi spēles uzvarētājs tika noskaidrots trešajā setā, kurā Latvijas pāris no vadības 6:4 nonāca iedzinējos ar 6:7. Turpinājumā no divu punkta deficīta tika panākts neizšķirts 10:10. Seta galotnē viņi atspēlēja mačbumbu, taču paši neizmantoja iespēju noslēgt spēli savā labā un cieta neveiksmi ar 16:18.

Apakšgrupā Samoilovs/Šmēdiņš trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras un ieņēma otro vietu, līdz ar to "play-off" bija jāsāk no pirmās kārtas.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien neizgāja laukumā izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē, tādējādi čempionātu neturpinot. Viņi meistarsacīkstes noslēdza dalītā 17.vietā.

Plkst.14.30 no otrās kārtas dāmu turnīrā iesaistīsies Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta. Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi