Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Savās smiltīs paliek tukšā

Pludmales volejbolisti zaudē pusfinālā un netiek uz Parīzi.

Latvijas pludmales volejbolistiem pietrūka spēļu prakses un ritma augstākā līmeņa turnīros, lai ielēktu pēdējā vagonā uz šovasar paredzēto Parīzes olimpisko turnīru. Jūrmalas smiltīs notikušajā turnīrā mājinieki ceturtdaļfinālā zelta setā pārspēja Vāciju, bet pusfinālā abās spēlēs atzina Austrijas pārākumu. Pa ceļazīmei uz Parīzi izcīnīja Francijas volejbolisti un Nīderlandes volejbolistes.

Lai gan pēdējās sezonās no Pasaules tūres augstākā līmeņa sacensību aprites izkritušie Latvijas dueti nebija starp favorītiem vīriešu konkurencē, parocīgā izloze un savainojumu dēļ paretinātie konkurentu sastāvi deva cerību savu skatītāju priekšā pacīnīties par vienīgo pieejamo ceļazīmi uz olimpisko turnīru. Pirmās grūtības gan radās jau priekšsacīkstēs, kur nomināli vājākās Zviedrijas komandas sagādāja ne mazums pārdzīvojumu latviešiem. Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots nenosargāja trīs punktu pārsvaru otrajā setā un ar 21:15, 19:21, 13:15 zaudēja tīņu vecumā vēl esošajiem Eiropas U22 čempioniem Jakobam Nīlsonam un Elmeram Andersonam, bet Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs izšķirošajā zelta setā šo duetu pārspēja ar 15:13, lai izvairītos no nervus kutinošas mazo punktu skaitīšanas par vietu ceturtdaļfinālā. Tā smagumu gan iznesa Pļaviņš un Fokerots, kuri gan trīs setos zaudēja vāciešiem Lūkasam Pfrečneram un Svenam Vinteram, tomēr zelta setā bija pārāki ar 15:9. 

Pusfinālā pret pieredzējušajām Austrijas komandām Bedrītis/Rinkevičs neizmantoja savas iespējas trešā seta galotnē (16:21, 21:17, 14:16), bet Pļaviņš/Fokerots ar 19:21, 15:21 zaudēja Kristofam Dresleram un Filipam Valleram. "Pretinieki nospēlēja labi un stabili, piespieda mums kļūdīties," trīs olimpisko spēļu dalībnieks Mārtiņš Pļaviņš atzina, ka jaunizveidotajam duetam pietrūcis attiecīgā līmeņa spēļu prakses, un arī turnīra četru dienu formāts prasījis ļoti daudz fiziskā spēka. 

Parīzes olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolā Latviju pārstāvēs Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras tiesības izcīnīja ar sakrātiem punktiem olimpiskajā rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Apklusina oranžo armiju

Austrija pārsteidz D grupas favorītus, Itālija salauž Horvātijas futbola sirdi.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi