Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Tiecas uz Jūrmalu, sapņo par Parīzi

Pludmales volejbola nacionālajā atlasē izvirzās līderi, izšķirošais posms Majoru smiltīs.

Iespēja pārstāvēt valsti savu skatītāju priekšā paredzētajā CEV Nāciju kausa turnīrā Jūrmalā un vienlaikus censties ielēkt aizejošajā Parīzes olimpisko spēļu vilcienā vilina vadošos Latvijas pludmales volejbolistus, kuri šajā nedēļas nogalē Majoru pludmalē aizvadīs izšķirošo nacionālās atlases posmu. Pirms tā labākajās pozīcijās izvirzījušies Mārtiņš Pļaviņš ar Kristianu Fokerotu un Anete Namiķe ar Aniju Ozoliņu.

Olimpisko ceļazīmi ar ranga punktiem jau nopelnījušas Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, tāpēc Latvijas vadošais duets uz dalību Nāciju kausā nepretendē un atlases sacensību vietā turpina dalību Pasaules kausa posmos. Viņas šonedēļ piedalīsies Elite16 turnīrā Portugālē, kur pirmās spēles norisinājās jau trešdien. Pārējie mūsu dueti savas pozīcijas elites līmenī pēdējās sezonās ir zaudējuši, tāpēc tiem vienīgā iespēja kvalificēties spēlēm ir Nāciju kausā, kura rīkošanas tiesības ieguva tieši Latvija.

Tajā katru valsti no 13. līdz 16. jūnijam pārstāvēs divas komandas. Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē uz vietu sastāvā pretendē vismaz piecas komandas, kuras trīs atlases posmos krāj punktus. Pļaviņš/Fokerots un Namiķe/A. Ozoliņa uzvarēja pirmajos divos turnīros Ventspilī un Rīgā. Spraiga situācija veidojas vīriešu konkurencē, kurā otro vietu ar vienādu punktu skaitu dala pieredzējušie Jānis Šmēdiņš/ Edgars Točs un gados jaunākie Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs. Tas neļauj atslābt arī līderiem, kuriem pēdējā posmā jāsasniedz vismaz pusfināls, lai nodrošinātu vienu no pirmajām divām vietām atlasē. Tikmēr cīņu par vietu izlases sastāvā, visticamāk, beiguši brāļi Aleksandrs un Mihails Samoilovi, kuri palika ceturtie Ventspilī un neiekļuva pusfinālā Rīgā.

Sieviešu konkurencē A. Ozoliņa/Namiķe jau nodrošinājušas vienu no divām vietām Nāciju kausa turnīrā, bet Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa ir pietiekami drošā otrajā pozīcijā, jo viņu nomināli spēcīgākās konkurentes Līva Ēbere un Deniela Konstantinova Rīgas posma vietā izvēlējās doties uz Futures turnīru Madridē.
Izšķirošā atlases kārta 25. un 26. jūnijā notiks Majoru pludmales stadionā.
 

Bīčvolejbols

CEV Nāciju kausa atlase Vīrieši: 1. Pļaviņš/Fokerots 10 punkti, 2. Bedrītis/Rinkevičs 7, 3. Šmēdiņš/Točs 7, 4. A. Samoilovs/M. Samoilovs 3, 5. Solovejs/Auziņš 3

Sievietes: 1. A. Ozoliņa/Namiķe 10, 2. M. Ozoliņa/Skrastiņa 7, 3. Brailko/Vildere 4, 4. Ēbere/Konstantinova 4, 5. Paegle/ Martini-Ādamsone 3

25.–26.V atlases 3. kārta Jūrmalā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi