Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tiek uzreiz astotdaļfinālā

Pa atšķirīgiem ceļiem līdz pirmajai vietai savā apakšgrupā Eiropas U22 čempionātā Rumānijā nokļuva abas Latvijas pludmales volejbola komandas. Turnīra priekšvakarā apvienojušās Anete Namiķe un Līva Ēbere uzvarēja visās trīs apakšgrupas spēlēs, bet Kristiāns Fokerots un Olivers Bulgačs vēl pēdējās spēles gaitā nevarēja būt droši par dalību izslēgšanas turnīrā.

Dažas stundas pirms izlidošanas uz čempionātu veselības problēmu dēļ dalību nācās atsaukt ierastajai Namiķes pāriniecei Varvarai Brailko, tāpēc steigšus palīgā tika saukta piecus gadus jaunākā Līva Ēbere. Sportistes gan ātri atrada kopīgu valodu kortā, ko sekmēja arī pateicīgais turnīra spēļu kalendārs. Pirmajā spēlē ar 21:18, 21:13 tika pārspēts nomināli vājākais grupas pāris no Bulgārijas, otrajā ar 21:18, 21:18 latvietes uzvarēja Ungārijas komandu, bet cīņā par pirmo vietu grupā ar 17:21, 21:18, 15:8 pieveica potenciāli spēcīgākās konkurentes – Magdelēnu Rabiču un Anju Trailoviču no Austrijas. Kā grupas uzvarētājām Namiķei un Ēberei pavēries ceļš uz izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu.

Fokerots un Bulgačs turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār angļiem (21:11, 21:16), pēc tam ar 16:21, 21:12, 9:15 zaudēja spāņiem Gavrielam Mendesam un Antonio Amodeo. Anglijas komanda pēdējā spēlē pārspēja spāņus, bet latvieši vēl otrā seta vidū zaudēja vāciešiem Maksimilianam Justam un Luī Vistam. Cīņas gaitu izdevās ievirzīt labvēlīgā gultnē un uzvarēt ar 15:21, 21:13, 15:10, nodrošinot pirmo vietu arī grupā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi