Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Volejbolistes bez trim pamatsastāva spēlētājām igaunietēm zaudē arī otrajā pārbaudes spēlē

Latvijas sieviešu volejbola izlase trešdien Paidē, spēlējot bez Ineses Jursones, Terēzes Hrapānes un Lienes Šimkuses, zaudēja Igaunijai arī otrajā no trim pārbaudes spēlēm, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas izlase ar 0-3 (22:25, 17:25, 22:25) piekāpās Igaunijas valstsvienībai, bet spēlēts tika arī ceturtais sets, kura galotnē ar 27:25 pārākas bija mājinieces.

Spēli Latvijas izlases sākuma sastāvā sāka Elvita Dolotova, Elza Smilškalne, Kristīne Dzierkale, Anija Jurdža, Ingrīda Šveigere un Lāsma Ozola, kā arī "libero" Elīna Zvaigzne un Linda Šteinberga, bet spēles gaitā pie teikšanas tika 13 no 16 protokolā ierakstītajām spēlētājām.

Pirmajā setā pēc Jurdžas "eisa" Latvija izvirzījās vadībā ar 9:4, tomēr pie rezultāta 12:9 mājinieces guva četrus punktus pēc kārtas, un Latvijas izlase spēja vien divreiz panākt neizšķirtu, setu zaudējot ar 22:25.

Otrajā setā Latvija pēc Jurdžas bloka pret Poļinu Bratuhinu-Pitū izvirzījās vadībā ar 4:1, taču daudzās kļūdas serves uzņemšanā ļāva igaunietēm ne tikai nekavējoties izlīdzināt rezultātu (4:4), bet arī pārliecinoši vinnēt setu - 17:25.

Trešā seta sākumā mājinieces uzreiz izvirzījās vadībā ar 4:1, taču ar Ozolas servēm un laukumā nākušās diagonālās spēlētājas Vladas Pridatko uzbrukumiem tika noķertas un apsteigtas - 10:9, piespiežot Igaunijas treneru štābam pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Līdzīga cīņa turpinājās līdz 17:17, un tad uzvarētāju noteica lieliskais mājinieču galvenais uzbrukuma spēks Kertu Lāka un Latvijas izlases kļūdas - 25:22 Igaunijas labā.

Papildu setā, atpūtā dodoties vairākām līderēm, triju punktu deficītu seta sākumā izdevās likvidēt un pēc vēl vairākām teicamām Ozolas servēm izvirzīties vadībā ar 10:8, bet pēc Dzierkales serves panākt arī 16:12. Ar pāris labām darbībām izcēlās trešā Latvijas izlases cēlāja Rūta Linde, bet mājiniecēm, pateicoties Bratuhinas-Pitū pūlēm uzbrukumā un Ingridas Kīskas pēdējam uzbrukumam, izdevās uzvarēt arī šo setu - 27:25.

Rezultatīvākā viešņu rindās ar 12 punktiem bija Pridatko, pa desmit punktiem Šveigerei un Ozolai, deviņi punkti Smilškalnei, septiņi - Dzierkalei un seši - Jurdžai.

Mājiniecēm Kertu Lāka pirmajos trijos setos sakrāja 23 punktus, uzbrūkot ar 60% precizitāti.

"Spēles plāns paredzēja uzservēt agresīvāk nekā vakar, jo vakar serves īsti nelidoja, un bija daudz kļūdu," par spēli saka 18 gadus vecā Latvijas izlases cēlāja Elza Reknere. "Šodien tas izdevās, uzservējām agresīvāk, apgrūtinājām pretinieču uzbrukumu, un līdz ar to pašām bija nedaudz vieglāk spēlēt."

Spēlētāja saka, ka pilnībā būt apmierinātai ar pirmajām divām spēlēm, kurās nav gūta uzvara, nav iespējams. "Lēnām uz to ejam, saspēlējamies, mācāmies no kļūdām un, salīdzinoši ar vakardienas spēli, jau bija labāk," saka Baltijas līgas iepriekšējās sezonas uzvarētāja.

Viņa uzsver, ka "pret igauņu bloku ir diezgan grūti spēlēt, jo spēlētājas ir gara auguma. Tad ir jāspēlē ātrāk un jācer uz labu servju uzņemšanu, lai ar pirmo tempu varētu vidējo bloķētāju saraustīt un uz malām būtu tikai viens bloks, ko varētu vieglāk apspēlēt."

Reknere sarunā ar LVF neslēpa, ka treniņos ieguldītais darbs jūtams lielā nogurumā, taču spēļu laikā tas aizmirstas.

"Pēc vakardienas spēles analīzes pamanījām 11.numuru (Kertu Lāka) un šodien uz viņu arī koncentrējāmies. Izvērtējām, ko viņa darīja vakar, un labāk sakārtojām bloku, it kā drusciņ pieturējām, bet beigās viņa tāpat mūs atkal apspēlēja, tā kā īsti ar spēlētāju galā netikām," saka viena no pieredzējušākajām izlases spēlētājām, Zalcburgas klubā spēlējošā Ingrīda Šveigere.

Viņa piekrīt, ka šodien iztrūkstošo triju spēlētāju prombūtne "bija ļoti manāma uzbrukumā, jo pietrūka tomēr spēlētāju, kuras nokārto uzbrukumu līdz galam vai izdara to izšķirīgos momentos."

Pirmajā dienā volejbolistei melnie griesti un baltās lampas nedaudz traucēja koordinācijai, bet kopumā zāli viņa sauc par ļoti patīkamu. Šveigere uzsver, ka, spēlējot Latvijas izlasē, ir cita atbildības nasta, salīdzinot ar sezonas spēlēm klubā.

"Citādāks man ir tas, ka šīs meitenes ir jaunas un es ne ar vienu neesmu spēlējusi kopā, atskaitot Inesi Jursoni, ar ko kopā pasen spēlējām pludmales volejbolu, un Paulu Ņečiporuku, ar ko kopā cīnījāmies Kuldīgas klubā. Nav pierasts pie pašreizējām izlases dalībniecēm, bet meitenes šeit ir kolosālas, ar kolosālām prasmēm, un man ļoti patīk viņas visas," priecīga par iespēju aizstāvēt Latvijas izlases krāsas ir Šveigere.

Ceturtdien spēle Paidē sāksies plkst.12. Spēli tiešraidē varēs vērot Igaunijas Volejbola federācijas mājaslapā "Facebook" platformā.

Paidē skatītājiem, kuru skaits tomēr tiek limitēts, ieeja ir bez maksas.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu volejbola izlase otrdien Igaunijas pilsētā Paidē pirmajā no trim pārbaudes spēlēm ar Igaunijas valstsvienību piedzīvoja zaudējumu.

Latvijas izlase ar 0-3 (21:25, 21:25, 18:25) piekāpās Igaunijas valstsvienībai.

Ingunas Minusas vadītā Latvijas sieviešu volejbola izlase uz pārbaudes spēlēm Igaunijā devās 18 spēlētāju sastāvā, starp kurām nebija talantīgā Marta Kamēlija Levinska. Viņa jau devusies uz studijām ASV.

Igaunijas izlase trijās pēdējās jūlija dienās turpat Paidē jau aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Somijas izlasi, pirms mačiem ar Latviju iekrājot šīs vasaras spēļu pieredzi. Divās no trim spēlēm abas izlases apmainījās ar piecu setu uzvarām, bet vēl vienā mačā igaunietes bija pārākas trīs setos.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercegovina. Plānots, ka spēles divos riņķos notiks janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas čempionāta komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Igauniju:

Cēlājas - Elvita Dolotova ("Jelgava"), Elza Reknere (RVS), Rūta Linde (Rovaniemi "Wovo", Somija);

Pirmā tempa uzbrucējas - Terēza Hrapāne, Lāsma Ozola (abas - RVS), Darja Tarasenko ("miLATss"), Kristīne Dzierkale ("Jelgava");

Diagonāles spēlētājas - Vlada Pridatko (abas - RVS);

Otrā tempa uzbrucējas - Elza Smilškalne, Anija Jurdža, Evelīna Rutkovska (visas - RSU/MVS), Inese Jursone ("Jelgava"), Paula Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitāte, NCAA), Ingrīda Šveigere ("Salzburg"), Liene Šimkuse (Mārupes SC);

Libero - Kristīne Kramēna, Elīna Zvaigzne (abas - RVS), Linda Šteinberga (RSU/MVS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi