Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mattel izveido Barbie lelli par godu igaunietei Sildaru

ASV kompānija Mattel izveidojusi lelli Barbie par godu Igaunijas frīstaila slēpotājai Kellijai Sildaru.

"Kelly Barbie" tika prezentēta trešdien Igaunijas prezidenta pilī, un tādējādi 20 gadus vecā Sildaru kļuvusi par pirmo Igaunijas pārstāvi, kas iemūžināta ikoniskajā lellē.

Lelle izveidota 2018.gadā prezentētajā iniciatīvā "Dream Gap Project", kuras mērķis ir veicināt meiteņu pašpārliecību, izmantojot pozitīvus paraugus.

Bārbijas Kellijas veidošana sākusies pagājušā gada pavasarī, bet tā kavējās Covid-19 pandēmijas dēļ.

Sildaru Igaunijas sabiedriskajai televīzijai stāstīja, ka lelles veidošanas process atsākās rudenī, kad viņa savās mājās uzvilka slēpošanas tērpu, paņēma slēpes un nofotografējās. "Mattel" darbinieki lelli izveidojuši pēc šī attēla.

 

 

 

1,56 metrus garā slēpotāja stāstīja, ka sarunās ar "Mattel" ir minējusi savus ķermeņa parametrus, tomēr nav droša, ka tie ņemti vērā, veidojot lelli.

"Ja tā ir "Barbie", tad arī ar nereāliem parametriem, tā joprojām ir "Barbie"," teica sportiste, atzīstot, ka nav domājusi par kritiku "Barbie", ka tās lelles veido nepareizus priekšstatus meitenēm par skaistuma ideāliem. "Ja viņai ir manas drēbes, tā ir mana "Barbie"," sacīja Sildaru.

"Kelly Barbie" nebūs pieejama mazumtirdzniecībā, un "Dream Gap Project" izgatavotās lelles ir unikālas. Sildaru stāstīja, ka sākotnēji viņas lelle atradīsies pie viņas mājās, bet pēc tam tā piedalīsies izstādēs.

Sportiste piebilda, ka "Mattel" ir noslēguši līgumus arī ar viņas sponsoriem "Faction", "Red Bull", "Roxy" un citiem, lai lelles apģērbs un aksesuāri būtu identiski Igaunijas slēpotājai.

Tallinā dzimusī Sildaru ir Igaunijas vēsturē pirmā pasaules čempione frīstaila slēpošanā, "X Games" zelta medaļas ieguvēja, olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja un seškārtēja pasaules junioru čempione. Viņa ir visu laiku jaunākā "X Games" uzvarētāja.

Iniciatīvā "Dream Gap Project" "Barbie" lellēs tiek iemūžināti izcilu sieviešu dzīvesstāsti, lai iedvesmotu meitenes, ka viņas var izdarīt un sasniegt jebko.

Iniciatīvā "Barbie" lelles izveidotas arī Japānas tenisistei Naomi Osakai, Polijas vesera metējai Anitai Vlodarčikai un daudzām citām sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi