Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Abi brāļi Dukuri uz pjedestāla Kēnigszē, bet diskvalifikācijas dēļ Martins Pasaules kausu neiegūst

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs Vācijas trasē Kēnigszē piektdien izcīnīja otro vietu pēdējā Pasaules kausa (PK) posmā, tomēr devīto reizi pēc kārtas neuzvarēja kopvērtējumā, jo viņam anulēta pirms nedēļas Sanktmoricā izcīnītā 3. vieta un dzēsti 200 punkti. Tikmēr trešais Kēnigszē finišēja Tomass, bet uzvarēja mājinieks Aksels Jungks, kurš Martinu apsteidza vien par 0,02 sekundēm.

Lai triumfētu Pasaules kausa kopvērtējumā, M.Dukuram šajā posmā būtu pieticis ar 13.vietu, tika ziņots iepriekš. Tiesa, LTV-7 komentētājs Māris Rīmenis otrā brauciena sākumā ziņoja, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piespriedusi Martinam diskvalifikāciju, anulējot pirms nedēļas sasniegto 3.vietu Sanktmoricā. Normai neesot atbildusi skeletona slieču pretestība. Pēc finiša Martins nejauši nobraucis pa bremzējošajām gumijām, un to atliekas pielipušas sliecēm.

Brāļu tēvs Dainis Dukurs nepatīkamos jaunumus uzzināja braucienu starplaikā. Lai gan viņš nav vēlējies to pirms otrā brauciena stāstīt Martinam, dēls to uzzinājis. Dukuri plāno iesniegt apelāciju.

Līdz ar to skaidrs, ka Pasaules kausu pirmo reizi ieguvis Dienvidkorejas sportists Sunbins Juns, kurš iekrāja 1545 punktus un pēdējā posmā nemaz nestartēja, bet devās uz dzimteni trenēties olimpiskajā trasē.

Martins Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija triumfējis katru reizi kopš 2010.gada un ir pārliecinošs rekordists. Piecas reizes Pasaules kausu ieguva austrietis Kristians Auers, bet neviens cits to nav ieguvis vairāk par divām reizēm.

Šosezon viņš izcīnīja 1440 punktus un līdz ar to kopvērtējumā palika vien ceturtajā vietā, kamēr Tomass Dukurs izcīnīja trešo vietu. Otrais ar 1507 punktiem bija Jungks.

Kļuvis skaidrs, ka olimpiskajās spēlēs Latvija vīru konkurencē būs pārstāvēta ar diviem atlētiem, kamēr sievietēm - ar vienu. Stiprā dzimuma sacensībās Olimpiādē piedalīsies 30 sportisti, kamēr sievietēm - 20.

Kā ierasts, šosezon vislabāk no latviešiem veicies M.Dukuram, kurš izcīnījis divas uzvaras, tostarp decembra vidū devīto reizi pēc kārtas kļūstot par Eiropas čempionu un sasniedzot 50 uzvaru robežu Pasaules kausā.

Tikmēr T.Dukurs šajā sezonā Pasaules kausa posmos uz goda pjedestāla kāpis reizi, kad bija trešais Kanādas trasē Vistlerā.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) novembrī lēma piespriest pagaidu diskvalifikācijas Aleksandram Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai un citiem par SOK sodītajiem Krievijas skeletonistiem un bobslejistiem. Tiesa, 1.decembrī IBSF ekspertu grupa nosprieda, ka diskvalifikācijas jāatceļ, līdz ar to sportistiem tika dota zaļā gaisma dalībai Pasaules kausa posmos.

IBSF vēlāk vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), pieprasot, lai diskvalifikācijas tiktu atstātas spēkā, tomēr CAS paziņoja, ka šis jautājums nav viņu jurisdikcijā un IBSF apelāciju noraidīja. Līdz ar to SOK diskvalificētie Krievijas sportisti joprojām var startēt IBSF rīkotajās sacensībās, tostarp Pasaules kausā un Starpkontinentālajā kausā, taču joprojām ir spēkā SOK aizliegums viņiem piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā jaunākais no brāļiem M.Dukuriem atkal dominēja trasēs, astoto gadu pēc kārtas iegūstot Pasaules kausu, kā arī piekto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā M.Dukurs uzvarēja četros no astoņiem etapiem, tostarp Phjončhanas trasē, kamēr T.Dukuram uz goda pjedestāla izdevās tikt divas reizes, nākamo olimpisko spēļu mājvietā ieņemot trešo vietu.

T.Dukuram jūnijā Austrijā tika veikta ceļgala operācija. Pēc rehabilitācijas procesa sportists normāli trenēties atsāka septembrī, tāpēc sagatavošanās posmā viss plānotais netika paveikts. Abiem brāļiem šī, visticamāk, ir pēdējā sezona karjerā.

Turpat Kēnigszē trasē šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa septītajā posmā sacentīsies arī bobslejisti, kuriem starti būs sestdien un svētdien.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

fans
f
Sāga turpinās - nupat centās diskvalificēt Tomasu - neizdevās.
Neslāvs
N
Nu ko, nāksies atriebt šo neģēlību ar zeltu Korejā. Martins ir īsts latviešu vecis, piemērs jaunajiem letiņiem.
Urplēsis
U
Pēc šāda notikumu pavērsiena Dukuru dzimtas tēvs ir pelnījis Lāčplēša ordeni. Karš , kaut nepieteikts, ir karš. Latviešu ģimenēs zēni ir pelnījuši vārdu Dukurs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi