Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aparjods izcīna piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Leikplesidas trasē izcīnīja dalītu piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā.

Arī otrajā posmā nepārspēts palika austrietis Jonass Millers, kura braucienos bija attiecīgi trešais un ceturtais rezultāts.

Otro vietu izcīnīja amerikānis Takers Vests, kurš divu braucienu summā zaudēja 0,021 sekundi, bet trešo vietu izcīnīja itālis Dominiks Fišnallers, kurš bija 0,052 sekundes lēnāks.

Ceturtais bija Romāns Repilovs, bet viņa tautietis Semjons Pavļičenko dalīja piekto vietu ar Aparjodu. Viņi abi uzvarētājam zaudēja 0,250 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,198 sekunžu attālumā.

Tikmēr Riks Kristens Rozītis atpalika 0,655 sekundes, kas deva 16.pozīciju un vietu aiz strīpas iekļūšanai Sprinta kausā, bet Inārs Kivlenieks otrajā braucienā krita un netika pie rezultāta.

Pirmajā braucienā ātrākais bija mājinieks Vests, kurš trasi veica 50,607 sekundēs un uzrādīja jaunu rekordu. Nieka piecas sekundes tūkstošdaļas viņam zaudēja Repilovs, bet 0,017 sekundes lēnāks bija Millers. Aparjods Vestam zaudēja 0,158 sekundes un bija piektajā vietā, bet Kivlenieks un Rozītis bija attiecīgi 15. un 17.vietā.

Otrajā braucienā ātrākais laiks - 50,720 sekundes - bija Fišnalleram, otrais bija Pavļičenko, kurš zaudēja 0,043 sekundes, bet trešais ar 0,076 sekunžu deficītu bija pirmajā braucienā neveiksmīgi startējušais austrietis Dāvids Glairšers. Aparjods braucienā bija 0,102 sekundes lēnāks un uzrādīja devīto rezultātu, bet Rozītim bija 15.vieta.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 200 punktiem ir Millers, 145 punkti ir Repilovam, bet 140 punkti Fišnalleram. Aparjods ar 65 punktiem ir 11.vietā, Rozītis ar 50 punktiem ieņem 17.pozīciju, Kivleniekam ir 42 punkti un 19.vieta, bet Dārzniekam - 28 punkti un 28.vieta.

Iepriekšējā sezonā PK apritē labāk veicās Aparjodam, kurš ieņēma devīto vietu. 13.vietā kopvērtējumā finišēja Kivlenieks, vietu zemāk - Rozītis, bet Artūrs Dārznieks ieņēma 18.vietu.

Arī Eiropas čempionātā Vācijas trasē Oberhofā Aparjods finišēja trešajā pozīcijā, iegūstot bronzas medaļu. Pasaules čempionātā Vācijas trasē Vinterbergā viņu par vienu vietu apsteidza Kivlenieks, ierindojoties 11.vietā.

Šajā trasē iepriekšējās sezonas piektajā posmā Latvijas kamaniņu braucējiem neveicās. 18.vietā ierindojās Kivlenieks, bet Rozītis izcīnīja 27.pozīciju.

Sprinta kausa sacensības sāksies plkst.20.45. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV". 

Pirmie uz starta dosies divnieki, bet pēc tam dalību uzsāks dāmas, pēc kurām kārta būs vīriešiem.

Šajās sacensībās iespēju piedalīties nopelnīs 15 ātrākie braucēji vieniniekos dāmu un vīru konkurencē, kā arī divniekos. Dalību divnieku sacensībās jau nodrošinājuši visi trīs Latvijas dueti - brāļi Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Savukārt no dāmām piedalīsies Kendija Aparjode un Ulla Zirne

Trešais posms notiks pēc divām nedēļām Vistlerā, Kanādā. Tad gaidāms gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais PK posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi