Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Apsveic jau kā čempionu

Aizgāja gulēt kā sudraba medaļas īpašnieks, bet pamodās jau kā čempions. Brāļi Martins un Tomass Dukuri ziņu par Krievijas skeletonistu diskvalifikāciju saņēma Kanādas rietumu krasta kūrorta pilsētiņā Vistlerā, kur gatavojas nedēļas nogalē paredzētajām Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībām.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien beidzot izšķīrās par četru Krievijas skeletonistu diskvalificēšanu uz mūžu no olimpiskajām spēlēm. Sankcijas piemērotas pret Soču olimpiādes uzvarētāju Aleksandru Tretjakovu, bronzas medaļas ieguvēju Jeļenu Ņikitinu, kā arī piektās un sestās vietas ieguvējām Olgu Potiļicinu un Mariju Orlovu. Lēmums pieņemts, balstoties uz speciāli šim nolūkam izveidotas SOK komisijas rekomendācijām. Šo komisiju vadīja Deniss Osvalds. Krievijas sportistus jau ilgāku laiku turēja aizdomās par dopinga provju viltošanu.

Visi četri ir diskvalificēti uz mūžu no dalības olimpiskajās spēlēs. Par Pasaules kausa un pasaules čempionāta sacensībām ir jālemj Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF). Dienas pirmajā pusē IBSF mājaslapā vēl nebija ievietota ziņa par Krievijas sportistu diskvalifikāciju. Tikai pēcpusdienā IBSF ziņoja, ka ir saņēmusi vēstījumu no Starptautiskās Olimpiskās komitejas. Iepazīstoties ar visiem lietas materiāliem, arī likuma ietvaros tikšot pieņemts lēmums.

"Domāju, ka arī šoreiz, līdzīgi kā pirms Riodežaneiro, SOK visu atstās starptautisko federāciju rokās, kurām pašām būs jāpieņem lēmums, vai ļaut startēt Krievijai. Manuprāt, distanču slēpotāji, biatlonisti un vēl kāda federācija viņus atšņorēs, taču tikai ne bobsleja un skeletona federācija. Visiem ir sen zināms, ka Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija ir cieši saistīta un atkarīga no Krievijas finansējuma, no Gazprom naudas. Tas lec kā īlens ārā. Mūsu sportā jau sen daudzi ironizē par federācijas prezidentu Ivo Feriāni un viņa saikni ar Krieviju," Dainim Dukuram nav pārliecības, ka IBSF atstādinās krievus no dalības starptautiskajās sacensībās.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Neslāvs
N
Derētu krāšņa medaļu pasniegšanas ceremonija mūsu skeletona un bobsleja karaļiem pie Brīvības pieminekļa. Tur sumināt arī pārējos godīgos medaļniekus un pavadīt letiņu sportistus uz Korejas olimpiādi pēc jaunām medaļām.
nano falls
n
DUKURAM jākaunas par kremļa zaglīgiem šakāļiem???
du
d
Kauns par SOK nelikumīgo uzbrukumu vienas valsts sportistiem. Kauns par Dukuru, jo īsts vīrs tā neuzvedas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi