Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar kuplu delegāciju jaunatnes forumā

Šosezon sasniegtie rezultāti un gadu garumā sporta veidos koptās tradīcijas optimistiski ļauj raudzīties Dienvidkorejas provinces Gangvonas virzienā, kur no 19. janvāra līdz 1. februārim norisināsies pasaules jauniešu ziemas olimpiskās spēles

Latvija ar 45 sportistiem būs pārstāvēta 11 sporta veidos. Pirms četriem gadiem Šveices pilsētā Lozannā Latviju pārstāvēja 30 sportisti deviņos sporta veidos. Toreiz Latvijas pārstāvji pārveda mājās piecas medaļas, no kurām viena sudraba medaļa tika izcīnīta skeletonā un četras kamaniņu sportā – pa vienai zelta un sudraba medaļai un divas bronzas medaļas. Renes sporta veidu pārstāvji ir Latvijas galvenās cerības arī Dienvidkorejā.

Oficiālajā spēļu mājaslapā var izlasīt pieteikuma rakstu par Alpensia Sliding centrā gaidāmajām sacensībām skeletonā un bobslejā. Jauniešu skeletonā sacensībās uzmanību ieteikts pievērst Emīlam Indriksonam, kas pagājušajā sezonā uzvarēja jauniešu sērijas sacensībās, apsteidzot korejieti Jeonsu Šinu. Pēc šīs sezonas rezultātiem gan grūti pateikt, kurš ir pirmais numurs Latvijas jauniešu skeletona komandā. Omega sērijas sacensības novembrī norisinājās jauniešu olimpiādes mājvietā renes sporta veidos Phjončhanā. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Dāvis Valdovskis, tikai par 0,01 sekundi apsteidzot Indriksonu. Otrajos mačos ātrākais bija rumānis Luka Ungureanu, otrais Valdovskis un sestais Indriksons. Jaunietēm Marta Andžāne abas reizes bija otrā. Kopš pirmdienas skeletonisti aizvada treniņbraucienus. Rezultātus labāko trijniekā uzrādījuši ne tikai iepriekš minētie atlēti, bet arī Dārta Dreimane un Laura Lēģere. Jaunie kamaniņnieki arī jau kopš pirmdienas apgūst olimpiskās trases virāžas. Rezultātus labāko trijniekā ir uzrādījuši Amanda Ogorodņikova, Margita Sirsniņa, Edvarts Marts Markitāns, kā arī divnieki – Margita Sirsniņa/ Madara Pavlova un Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis. Treniņbraucienus veikuši arī bobslejisti. Latvijas karognesēja Amēlija Kotāne ar monobobu divreiz ir bijusi ātrākā.

Interesanti būs pavērot, kā hokeja laukumā veiksies bijušo Latvijas izlases spēlētāju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta vadītajai 3 x 3 izlasei. Astoņu komandu turnīrā nav nevienas hokeja lielvalsts. Sešām jauniešu komandām gan pieaugušo valstsvienības šopavasar cīnīsies pasaules čempionāta elitē – Latvijai, Dānijai, Austrijai, Kazahstānai, Lielbritānijai un Polijai. Vēl turnīrā spēlēs Spānija un Taivāna. Pēc apļa turnīra četras labākās komandas iekļūs pusfinālā. Hokeja izlasē ir arī otrs Latvijas komandas karognesējs Olivers Mūrnieks, kas jau spēlē vīru hokeju Optibet hokeja līgā (OHL) Mogo/ LSPA komandas sastāvā.

No Latvijas komandas jāizceļ arī daiļslidotāja Darja Stepčenko, kura nule kā Eiropas čempionātā Kauņā izcīnīja 13. vietu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi