Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar lēmumu par karjeras beigām nesteigsies, dalību spēlēs Itālijā apšauba

Lēmums par karjeras beigšanu netiek sasteigts, tomēr diezin vai Latvijas skeletonists Martins Dukurs, kurš piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu, piedalīsies vēl vienās olimpiskajās spēlēs, viņš sacījis Pekinas olimpisko spēļu organizatoriem.

"Nedomāju [ka startēšu]. Ir pagājis ilgs laiks, esmu braucis 20 gadus, un tas ir par daudz. Man daudz ir jāziedo. Man ir ģimene, un viņi daudz ziedo," teicis Dukurs, atbildot uz jautājumu, vai gatavosies nākamajām olimpiskajām spēlēm Itālijā (Milāna-Kortīna 2026.gadā).

Tomēr Dukurs piebilda, ka nesteidzas ar lēmumu par karjeras beigšanu.

Komentējot savu startu Pekinas olimpiskajās spēlēs, Dukurs sacīja, ka 2021.gada rudenī, izmēģinot Jaņcjinas trasi, kur notika olimpiskās sacensības, viņa sniegums bijis slikts, tādēļ, gatavojoties olimpiskajām spēlēm viņš mainījis visu tehniku.

"Tādēļ es biju priecīgs pēc trešā brauciena, kad man bija iespēja cīnīties vismaz par bronzu," viņš teica.

"Trešajā braucienā es izdarīju visu, ko varēju, un tas bija diezgan labs," skeletonists klāstīja, paskaidrojot, ka tuvāko konkurentu rezultāti nozīmēja, ka viņš ceturtajā braucienā nedrīkst kļūdīties. "Diemžēl es kļūdījos," tādēļ tika zaudētas pozīcijas.

Dukurs uzteica olimpiskā čempiona Vācijas skeletonista Kristofera Grothēra startu kā "nevainojamu sniegumu. Bija patiešām patīkami skatīties".

Uz jautājumu, kādēļ Dukurs, kurš ir seškārtējs pasaules čempions skeletonā, olimpisko zelta medaļu tā arī nav izcīnījis, viņš atbildēja, ka "es neesmu tas cilvēks, kuram jautāt, vai olimpiskās spēles ir lieliskākās sacensības, kurās piedalīties, jo pilnīgi noteikti es nevaru teikt, ka esmu olimpisko spēļu veiksminieks".

Visu iespējamo titulu īpašniekam Martinam Dukuram kolekcijā nav tikai olimpiskā zelta. 2010. un 2014.gadā viņš izcīnīja sudraba medaļu, pirms četriem gadiem ieņēma ceturto vietu, bet debijā 2006.gadā Turīnā ierindojās septītajā vietā.

Šosezon viņš 11.reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot trijos posmos un tikai divos no septiņiem posmiem paliekot ārpus labāko trijnieka. Sanktmoricā viņš 12.reizi izcīnīja zelta godalgu Eiropas meistarsacīkstēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi