Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ātrslidotājs Silovs izcīna trešo vietu arī PK posma 1500 metru distancē B divīzijā

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja trešo vietu Kanādā notiekošā Pasaules kausa trešā posma 1500 metru distances B divīzijas sacensībās, bet masu starta distancē ierindojās 11 vietā.

1500 metru distances B divīzijā uzvaru guva Braiens Hansens no ASV, kurš finišēja pēc minūtes un 44,14 sekundēm, kamēr Silovs viņam zaudēja tikai trīs sekundes simtdaļas. Tiesa, tādu pat laiku uzrādīja arī itālis Andrea Džovanīni, kurš gan tika klasificēts kā otrais.

Silovs šajās sacīkstēs nopelnīja 15 Pasaules kausa kopvērtējuma punktus, bet pēc trim sacīkstēm viņš šajā disciplīnā ar 48 punktiem ir 19.vietā.

Tikmēr masu startā Silovs palika 11.vietā, uzvaru guvušajam itālim Džovanīni zaudējot 17,29 sekundes.

Latvijas sportists šajā distancē nopelnīja 24 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā viņš pēc divām sacīkstēm arī atrodas 11.vietā ar 60 punktiem.

Jau ziņots, ka sestdien Silovs bija trešais arī B divīzijas 1000 metru distancē, savukārt masu startā viņš nodrošināja vietu finālā, pusfināla slidojumā eņemot ceturto vietu.

Tieši masu startā un 1500 metru distancē Silovs pēdējos gados sasniedzis labākos rezultātus. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs masu startā sacentīsies 24 sportisti, bet 1500 metros - 36 slidotāji. Olimpiskā kvalifikācija norisināsies četros Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

Ģimenes apstākļu dēļ viņš iepriekšējā sezonā piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs. Savukārt pasaules čempionātā daudzcīņā Silovs izcīnīja devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi