Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bendika pēc treniņa Phjončhanā: Mērķis varētu būt kvalificēties masu startam

Trešdien Phjončhanas olimpisko spēļu biatlona trasē Alpensia oficiālo treniņu pirms 7,5 kilometru sprinta dāmām, kas notiks sestdien, aizvadīja vienīgā Latvijas olimpiskā biatloniste Baiba Bendika. Pa dienu aukstumam kalnos esot mērenam, vakaros termometra stabiņš strauji krītas, un aukstums ir jūtams pat par spīti siltajam un laikapstākļiem piemērotam apģērbam. Pēc pusotru stundu ilga treniņa Bendika piekrita padalīties pirmajos iespaidos par gaidāmo debiju olimpiskajās spēlēs.

Kā jūties šādos laikapstākļos?

Šodien vairs nav tik traki, bet ir, protams, auksti. Un sniegs ir stipri lēnāks.

Sestdien sacensībās sola siltāku laiku. Ko tev tas maina gatavošanās posmā?

Domāju, ka nekas daudz nemainīsies. Tagad varbūt nobraucieni neliekas tik bīstami, bet siltākā laikā būs savādāk. Pārējais nekas nemainās. Varbūt būs stiprāks vējš, ja kļūs siltāks, lai gan arī tagad tas šāvienus met diezgan tālu projām, lai gan nav nekāds lielais vējš.

Kāds ir sniegs?

Ļoti lēns. Pret kalnu vispār liekas, ka slēpes gluži vai apstājas. Te lielākoties ir mākslīgais sniegs, jo, kā redzat, apkārt trasei sniega nav tikpat kā nemaz.

Kā pati jūties olimpisko spēļu debijas priekšvakarā?

Gaisotne neko daudz nemainās. Te jau praktiski tās pašas sejas vien ir, kas redzamas Pasaules kausa posmos. Nekādu baigo atšķirību nemanu.

Pieci apļi trases malā papildus emocijas nedod?

Nē (smejas). Tā atmosfēra ir tāda pati kā Pasaules kausā. Protams, ir mazliet īpašākas sajūtas, bet ne kardināli.

Ir kādas organizatoriskas problēmas?

Mums ir nedaudz sarežģītāk. Ilmārs [Bricis – aut. piez.] dzīvo citā viesnīcā, nevis ciematā, līdz ar to viņam ir grūtāk tikt uz šejieni. Viņš te ir kā treneris, bet olimpiskajā ciematā vietu diemžēl nebija. Tas mums sarežģī vairākas lietas organizatoriskā ziņā.

Janvārī biji lieliskā sportiskā formā. Vai izdevies to saglabāt?

Noteikti būšu vismaz tādā pašā formā kā janvārī. Ceru gan, ka būs vēl labāk, bet to redzēsim vēlāk.

Bricis teica, ka tēmē uz kvalificēšanos masu startam. Kāds tev pašai ir mērķis Phjončhanas spēlēs?

Tāds varētu būt mērķis. Lai to sasniegtu, trīs sacensībās stabili jānostartē. Tad jau redzēsim, vai sanāks.

 

Tikmēr Bendikas treneris, Latvijas biatlona leģenda Bricis par laiku īpaši neuztraucas: “Tāda tā ziema ir. Šodien nav tik auksti. Siltāk jāģērbjas. Ja būtu vēl aukstāks, vajadzētu līmēt kaut ko virsū sejai. Sesdien sacensībās sola siltāku laiku, bet arī vējš būs daudz stiprāks. Vai Baibai izdosies noturēt tik labu formu? Ilgi vairs nav jāgaida – drīz uzzināsim. Domāju, ka viss būs labi. Šodien treniņā neko īpašu nedarījām. Ceturtdien uztaisīsim kaut ko kārtīgāku, un tas būs vienīgais tāds riktīgais treniņš šeit." 

"Esam te jau bijuši, trase nav jauna, ir jau zināma. Tāda pati tā arī palikusi. Te vējš ienāk arī šautuvē. Redzēsim, vai vajadzēs slēpties no vēja – skatīsimies, no kuras puses tas pūtīs, vai tur varēs noslēpties. Kad pienāks īstā diena, tad arī redzēsim, bet jābūt gataviem visiem scenārijiem. Šaušanas procents Baibai šosezon it kā ir labāks nekā iepriekšējos gados, bet nulle pagaidām ir tikai viena. Bet vēl jau nav pavasaris (smaida)," optimistisks bija treneris.  

Iepriekš tapa zināms, ka Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs Phjončhanā dzīvos pēc Latvijas laika. Bricis atzina, ka Bendikas komanda tā nerīkosies. "Bišķiņ vēlāk ejam gulēt, bišķiņ vēlāk ceļamies, bet pa lielam dzīvojam savā ritmā. Andrejs to var izdarīt, viņš var arī pamosties vakarā un būt kaujas gatavībā. Esam diezgan daudz runājuši ar Baibu [par olimpiskajām spēlēm]. Pa lielam – tā pat kompānija vien ir, kas katru nedēļu pretī stājas. Tikai nosaukums cits. Bet, jā, protams, ka kaut kādā brīdī olimpiskais drudzis arī mēdz atnākt. Biatlons ir tāds sporta veids, kurā uz vienu disciplīnu likt visas iespējas ir riskanti. Kā minimālais mērķis ir tikt masu startā.”


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Kaimiņfricis
K
Mērķis ļoti piezemēts, neskatoties uz Briča iedvesmojumiem...
p
p
Mērķis vai ir,vai nav.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi