Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika un Rastorgujevs startēs Nove Mesto

Izskaņai tuvojas biatlona sezona. Pasaules kausa (PK) kalendārā atlikuši tikai trīs posmi. Pēc pusotras nedēļas pārtraukuma PK 9. un 10. posms norisināsies Čehijas pilsētiņā Nove Mesto. Ceturtdien stafeti bez Latvijas komandas līdzdalības aizvadīja dāmas, bet piektdien trasē dosies vīri. Latvijas kvartetā starta secībā startēs Aleksandrs Patrijuks, Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise un Roberts Slotiņš

Baiba Bendika pauzi izmantoja, lai debitētu pasaules čempionātā distanču slēpošanā. Sanāca diezgan spilgti. 10 kilometru brīvā stila distancē ar intervāla startu Latvijas vadošā biatloniste finišēja 35. vietā, tādējādi labojot Latvijas labāko sasniegumu pasaules čempionātos. No pārslodzes nogurusī Patrīcija Eiduka ieņēma 43. pozīciju. Bendika startēja no beigām, tāpēc trases kvalitāte nebija tik augsta, tomēr, kad finišu bija sasniegušas visas vadošās sportistes, televīzijas kameras un pārraides režisora uzmanība bija pievērsta tieši latvietei, kas demonstrēja iespaidīgu tempu kāpumā pirms finiša. Tagad, kad plecos atkal jāliek šautene, tās svars ir kļuvis divreiz lielāks, smejoties savā Instagram kontā raksta Bendika.

Ceturtdien Nove Mesto posms sākās ar dāmu stafeti. Spraigā cīņā uzvarēja Zviedrija, kas tikai par vienu sekundi apsteidza pārsteidzoši labi startējušo Baltkrieviju. Sīva cīkstēšanās bija arī par bronzu, ko ieguva Francijas kvartets, kas par 0,9 sekundēm apsteidza Ukrainu. Sākotnēji pēc finiša Ukrainu diskvalificēja par nepareizu stafetes maiņu. Ukraiņu izlases pārstāvji nekavējoties iesniedza protestu, un ceturtā vieta tika saglabāta. Neierasti zemu finišēja Norvēģija, kura pēc piektās šaušanas bija iekrājusi pusminūtes pārsvaru. Tomēr soda apli sestajā šaušanā nopelnīja Ida Liena, kas atkrita uz sesto pozīciju. Finišā biatlona lielvalstij Norvēģijai piektā vieta.

Nove Mesto abos posmos no individuālajām sacensībām būs sprints un iedzīšana. Pēc Čehijas biatlonisti dosies uz Zviedriju, kur Estešundā tiks aizvadīts sezonas pēdējais posms.

Biatlons. Pasaules kauss (Nove Mesto)

5.III 16.20 4 x 7,5 km stafete vīriešiem

6.III 12.00 7,5 km sprints sievietēm, 16.40 10 km sprints vīriešiem

7.III 10 km iedzīšana sievietēm, 17.00 12,5 km iedzīšana vīriešiem 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi