Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bendikai 12.vieta Eiropas čempionāta 15 kilometru individuālajā distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Lencerheidē, Šveicē, izcīnīja 12.vietu Eiropas atklātā čempionāta 15 kilometru individuālajā distancē, Sanita Buliņa bija 61.pozīcijā, bet Sandra Buliņa ierindojās 75.vietā.

Sacensībās, kas ierasti nepulcē daudz elites sportistu, sākotnēji uzvaru svinēja itāliete Mikēla Karrāra, kurai oficiālajos sacensību rezultātos bija tikai viens nesašauts mērķis. Ievērojot godīgas spēles principu, sportistes treneris apstiprināja, ka biatlonistei bija vēl divas kļūdas šaušanā, kas netika reģistrētas, jo viņas mērķus sašāva kāda cita sportiste.

Līdz ar to par Eiropas čempioni kļuva nekļūdīgi šāvusī vāciete Līza Marija Šparka, kura finišēja 45 minūtēs un 2,4 sekundēs, 5,5 sekundes zaudēja Pasaules kausā bagātīgu pieredzi iekrājusī ukrainieti Jūlija Džima, kurai bija viena soda minūte, bet uz trešo vietu pakāpās Vācijas sportiste Selīna Grotiana ar divām soda minūtēm un 33,3 sekunžu deficītu pret uzvarētāju.

Karrāra savukārt atkāpās uz 11.pozīciju jeb tieši priekšā Bendikai.

Bendika ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz, vienu reizi pirmajā šaušanā un divas - pēdējā. Pēc trešās šaušanas cēsniecei bija piektais rezultāts, taču ceturtajā šaušanā iegūtās divas soda minūtes liedza pacīnīties par godalgotajām pozīcijām. Uzvarētājai Bendika zaudēja vienu minūti un 20,5 sekundes, bet trasē latvietei bija sestais ātrākais solis, nedaudz ātrāks par kādreizējo distanču slēpotāju, zviedrieti Stīnu Nilsoni

Sanitai Buliņai bija četras soda minūtes un sešu minūšu deficīts pret uzvarētāju, bet Sandra Buliņa neaizvēra piecus mērķus un zaudēja gandrīz deviņas minūtes. 

Pieteikumā bija arī Annija Keita Sabule, taču viņa neizgāja uz starta. Sacensībās piedalījās 94 biatlonistes.

Pēcpusdienā norisināsies 20 kilometru individuālā distance, kurā piedalīsies Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Gints Lūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi