Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bendikai atzīstams sniegums, bet Latviju apsteidz par apli

Izlases līdere pacēla komandu augšup, taču pārējām Latvijas biatlonistēm nesekmējās šaušana, kas bija par iemeslu kvarteta apsteigšanai par apli. Pasaules kausa (PK) 1. posma sacensībās Zviedrijas pilsētā Estešundā 4 x 6 kilometru stafetē sievietēm Latvijas komanda ar Sanitu Buliņu, Baibu Bendiku, Anniju Sabuli un Sandru Buliņu ieņēma 16. vietu 18 komandu konkurencē.

Sanita Buliņa 15 kilometru individuālajās sacensībās iepriecināja ar ātrumu distancē (32. rezultāts slēpošanā), tāpēc bija cerība, ka ar labu šaušanu Latvijas kvartets pirmajos divos posmos varētu paspēkoties ar biatlona lielvalstīm.

Otrajā posmā uz starta stājās izlases līdere Baiba Bendika, kura sacensību apritē atgriezās pēc bērna piedzimšanas. Sanitai pagalam nesekmējās jau pirmajā šaušanas reizē. No pozīcijas guļus tika izmantotas trīs rezerves patronas, slēpots viens soda aplis, un tobrīd distancē pēdējā, 18. pozīcija. No pozīcijas stāvus visi mērķi tika aizvērti bez papildu patronām, un Sanita līdz stafetes maiņai pakāpās uz 15. vietu. Bendika abās šaušanas reizēs izmantoja tikai vienu rezerves patronu un Latviju pacēla uz 9. pozīciju. Pēc šaušanas stāvus Baiba bija 12. vietā, taču līdz stafetes maiņai apsteidza trīs konkurentes. Tas tikai norāda uz to, ka Bendika jau šobrīd ir konkurētspējīga Pasaules kausa līmenī.

Sportiste pēc finiša intervijā Latvijas televīzijai sacīja, ka gatavojas startēt arī piektdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Biatlons

PK 1. posms Estešundā (Zviedrija)

Sievietes. Stafete 4 x 6 km 1. Norvēģija 1.18:48,3 (0 soda apļu + 9 rezerves patronas), 2. Zviedrija +41,6 (1+9), 3. Vācija +47,9 (0+4),.. 16. Latvija (Sanita Buliņa/Bendika/Sabule/Sandra Buliņa) apsteigta par apli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi