Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Bez olimpieša Muižnieka līdzdalības sākas Pasaules kausa biatlonā septītais posms

Nestartējot Phjončhanas olimpisko spēļu dalībniekam Oskaram Muižniekam, šodien Somijas pilsētā Kontiolahti ar desmit kilometru sprinta sacensībām sākas Pasaules kausa izcīņas biatlonā septītais posms. Sacensības sāksies plkst.18.45.

No Latvijas sportistiem ar 12.numuru uz starta stāsies Andrejs Rastorgujevs, kamēr 65.numurs ticis Aleksandram Patrijukam, bet kā 101. distancē dosies Roberts Slotiņš.

Šī posma turpinājumā piektdien risināsies sprints dāmām, kamēr sestdien būs jauktā stafete un arī jaukto pāru stafete, bet svētdien risināsies masu starts vīriem un dāmām.

Šīs pasaules vadošajiem biatlonistiem būs pirmās sacensības pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tur Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Šajā etapā Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, vairs nestartēs.

Šis Pasaules kausā būs septītais no deviņiem šīs sezonas etapiem. Kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās ir Martēns Furkads un Juhanness Tīngnēss Bē, kuri guvuši attiecīgi 834 un 780 punktus, bet trešais ar 467 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks.

Savukārt Rastorgujevs ar 282 punktiem atrodams 18.vietā, bet Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 86.pozīcijā.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās vairs nav iekļuvis. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Pasaules kausa nākamais etaps pēc nedēļas notiks Norvēģijā, bet vēl pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko varētu boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi