Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Birkentālam pietrūkst septiņu sekunžu, lai kvalificētos PK iedzīšanai

Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls piektdien ieņēma 62.vietu Pasaules kausa pēdējā posma desmit kilometru sprintā, Edgars Mise bija 80., bet Rūdis Balodis - 86.pozīcijā.

Birkentālam pietrūka vien nepilnu septiņu sekunžu, lai kvalificētos sestdien gaidāmajai iedzīšanai.

Pārliecinošu uzvaru svinēja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš finišēja 25 minūtēs un 27,1 sekundē. Par vienu soda apļa tiesu jeb 22,4 sekundēm atpalika francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš nodrošināja pirmo vietu sprinta kopvērtējumā, bet vēl 4,1 sekundi lēnāks bija zviedrs Sebastians Sāmuelsons.

Pirmajā trijniekā finišējušie biatlonisti aizvēra visus mērķus, tāpat kā ceturto vietu ieņēmušais vācietis Benedikts Dolls. Aiz viņa bija vēl divi tautieši Ēriks Lesers un Filips Navrats, visiem trim Vācijas biatlonistiem finišējot vienas sekundes robežās.

Birkentāls šaušanā guļus bija nekļūdīgs, bet stāvus pieļāva vienu kļūdu. Pēc otrās šaušanas viņš bija 56., sešas sekundes priekšā sportistiem, kas sekoja aiz pirmā sešdesmitnieka. Tomēr līdz finišam 20 gadus vecajam biatlonistam neizdevās noturēties iedzīšanas zonā. Lēgreidam viņš zaudēja trīs minūtes un 12,2 sekundes, bet 60.vieta bija 6,2 sekunžu attālumā.

Mise kļūdījās divreiz un uzvarētājam zaudēja četrarpus minūtes, bet Balodis netrāpīja trīs mērķos un atpalika gandrīz sešas minūtes. Finišēja 87 biatlonisti.

Sprinta ieskaitē Fijons-Majē sezonā sakrāja 402 punktus, Sāmuelsonam bija 340 punkti, bet Lēgreidam 284 punkti, par vienu pārspējot francūzi Emiljēnu Žakelēnu, kurš piektdien bija 30.vietā. Kopējā ieskaitē Sezonas čempionam Fijonam-Majē ir 924 punkti, bet sīva cīņa ir par otro vietu, uz ko pretendē Sāmuelsons (644), Žakelēns (636), Lēgreids (634) un norvēģis Vetle Šostads Kristiansens.

Latvijas biatlonisti vīriešu konkurencē šosezon punktus neguva.

Jau ziņots, ka 7,5 kilometru sprintā 13.vietu izcīnīja Baiba Bendika, kura kvalificējās sestdien gaidāmajai desmit kilometru iedzīšanai un provizoriski ir starp dalībniecēm svētdien gaidāmajā 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu.

Pasaules kausa posms biatlonā Oslo ir pēdējais šosezon.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi