Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bobsleja pilots Ķibermanis noslēdz sportista karjeru

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis noslēdzis sportista karjeru, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Divkārtējais Eiropas čempions kā vienu no iemesliem lēmumam minēja ceļgala savainojumu, no kura nav izdevies pilnvērtīgi atgūties arī pēc pērn veiktās operācijas.

"Es neteiktu, ka izoperētais celis ir slikts, bet tas noteikti vairs nav tāds, kā bija agrāk. Es to jūtu pie šādām tādām kustībām, bet tā arī nav lielākā problēma. Visvairāk satrauc gūžas, kas lika par sevi manīt jau olimpiskajā sezonā, kad es vairs nevarēju dziļos pietupienus taisīt, jo pēc tam vakarā vairs pats sev zeķes nevarēju uzvilkt. Es negribu startēt sacensībās piedalīšanās pēc. Vai nu es daru to uz maksimumu vai nedaru nemaz," LBSF citē Ķibermani.

Ķibermaņa pēdējās sacensības bija 2022.gada februārī olimpiskās spēles Pekinā. Divnieku konkurencē viņa ekipāža ar stūmēju Matīsu Mikni ieņēma devīto vietu, bet četrinieku konkurencē Ķibermaņa kvartets ar stūmējiem Mikni, Dāvi Spriņģi un Edgaru Nemmi izcīnīja piekto vietu. 

2022.gada janvārī Eiropas čempionātā Šveices dabīgajā trasē Sanktmoricā Ķibermaņa četrinieks izcīnīja zelta medaļas. Pasaules čempionātā četrinieku konkurencē ir iegūtas sudraba medaļas 2019.gadā Kanādas trasē Vistlerā un bronza 2020.gadā Vinterbergā.

Vēl šī gada pavasarī bobsleja pilots veicis braucienus Siguldas trasē, pašam nestumjot bobsleja kamanas, bet vasarā pirms karjeras noslēgšanas viņš trenējās pēc individuāla plāna.

Karjeras laikā Ķibermanis diviem Eiropas čempiona tituliem pievienoja arī divas medaļas pasaules čempionātos, kā arī 34 reizes kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos, četras no tām - uz augstākā pakāpiena un piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi