Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bricis: Ar katru nākamo startu jūtos aizvien pārliecinošāk

Ilmārs Bricis, Latvijas sporta leģenda un tagad atkal aktīvs sportists. Šobrīd vecākais (46 gadi) startējošais biatlonists Pasaules biatlona kausa sacensībās piekrita īsai intervijai laikrakstam Diena. Satiekam Ilmāru Nove Mesta, Čehijā, kur tikko notika kārtējais Pasaules kausa posms biatlonā, kārtojot sporta inventāru pirms došanās uz nākamo treniņu vietu Livinjo, Francijā.

Kā jūties atgriežoties biatlonā kā sportists?

Pirmajās sacensībās jutos savādi, jo atkal jāieiet tajā sportiskajā azartā. Pie manis pienāca arī mani bijušie konkurenti no citām valstīm, kas arī vēl brauc. Uzsita uz pleca. Tā bija laba sajūta. Loģiski, ka ar katru nākamo startu jūtos jau pārliecinošāk un ceru, ka pēc Jaunā gada un uz Pasaules čempionātu parādīšu šīs sezonas labākos startus. Protams, esmu priecīgs par 19. vietu sprintā Ostersundā sezonas atklāšanas sacensībās IBU kausā. Tas man deva pārliecību, ka varu cīnīties par labu vietu arī Pasaules kausos un, tātad iegūt punktus Latvijas komandas kopvērtējumam.

Vai biatlons palicis ātrāks vai kā savādāk mainījies?

Biatlons palicis kā jau ierasts, slēpošana un šautene. Tur nekas nav mainījies. Taču ir skaidri redzams, ka ir pieaudzis to sportistu skaits, un tādu ir apmēram līdz pat 60 sportistiem, kas pie dažādu faktoru sakritības, kā, piemēram, izcila šaušana vai pareiza slēpju smēres izvēle, var droši cīnīties par dalību t.s. ziedu ceremonijā, kur piedalās pirmās sešas vietas. 

Skatos, ka lielāku nozīmi iegūst inventārs, lielajām izlasēm ir daudz vairāk iespēju gan inventāra, gan apkalpojošā personāla ziņā. Protams, ka tas dod viņiem kādu priekšrocību, bet domāju, ka tā nav izšķirošā, lai cīnītos par augstām vietām Pasaules kausa posmos.

Arī klimats ir mainījies, jo šobrīd izskatās, ka Pasaules kausa posmi notiek daļēji uz sniega, kas iekrāts speciālās novietnēs. Arī te Čehijā sacensību laikā bija maz sniega. Tagad gan uzsniga un ir atkal ziema.

Kāds ir treniņu plāns nākamajam sagatavošanās periodam?

Šobrīd dodos uz Livinjo, kur līdz 2. janvārim trenēsimies. Tad nākošais, jau 4. Pasaules kausa posms 2. janvārī Oberhofā, tālāk Pasaules kausa posmi un tad jau Pasaules čempionāts Austrijā, Hohfilcenē. Sākumā dažas dienas atpūtīsimies un tad jau vēl būsim uz slodzes. Tā kā esmu tāds startējošais treneris, tad Livinjo trenēsies arī mūsu dāmu līdere Baiba Bendika. Gan savu, gan arī Baibas treniņprogrammu esam veidojuši, lai labāko rezultātu sasniegtu Pasaules čempionātā Austrijā. Taču arī katrā no Pasaules kausa posmiem jācīnās par punktiem, lai nāciju kopvērtējumā būtu pēc iespējas augstāk un varētu pārstāvēt Latviju ar pilnu stafetes komandu Olimpiskajās spēlēs Phjončanā.

Viens no pasaules slavenākajiem biatlonistiem Ūle Einars Bjorndālens (27.janvārī paliks 43 gadi -aut.) solījies uzvarēt Pasaules kausa kopvērtējumā. Ko saki par to?

Izskatās, ka viņam ir plāns piedalīties visos posmos un šobrīd jau viņš pilda šo grafiku. Protams, ka šobrīd pārsteidzošu stabilitāti rāda [francūzis Martēns] Furkads un viņš ir līderis kopvērtējumā. Furkada priekšrocība, ka viņš šauj stabili un tad jau arī aizslēpo līdz uzvarai. Viss var mainīties, ja nebūs tā stabilitāte šaušanā kādā no ugunslīnijām, jo Furkads slēpošanā nav tik ātrs. Bet zinu noteikti, ka šī sezona būs interesanta. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi