Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

CAS atceļ bobslejistes Sergejevas pagaidu diskvalifikāciju

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atcēlusi pagaidu diskvalifikāciju Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) bobslejistei Nadeždai Sergejevai, kurai Phjončhanas olimpisko spēļu laikā organismā tika atrasta aizliegta viela.

Pilote Sergejeva kopā ar stūmēju Anastasiju Kočeržovu izcīnīja 12.vietu sieviešu sacensībās, tomēr viņas analīzēs konstatēta aizliegtā viela trimetazidīns, kas veicina skābekļa apriti organismā.

CAS toreiz lēma, ka ir noticis antidopinga noteikumu pārkāpums, tāpēc Sergejeva no olimpiskajām spēlēm tika izslēgta. Viņa pieņēma CAS lēmumu un tika diskvalificēta uz nenoteiktu laiku.

"CAS 5.oktobrī atcēla pagaidu diskvalifikāciju, jo tika konstatēts, ka pārkāpums notika, visticamāk, nepareizi marķēta produkta dēļ. CAS turpina izmeklēšanu, lai noteiktu iespējamās sankcijas un gala lēmums tiks paziņots tuvākajā laikā," teikts CAS paziņojumā.

Pēc ziņojuma, ka Krievijā notikusi sistemātiska manipulācija ar antidopinga noteikumiem un sistēmu, tostarp pozitīvu dopinga analīžu pazušanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, pērn decembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai.

Šī iemesla dēļ Phjončhanā drīkstēja piedalīties vien īpaši pārbaudīti Krievijas sportisti, turklāt viņi startēja zem olimpiskā karoga, turklāt zem nosaukuma Olimpiskie sportisti no Krievijas. Kaut sākotnēji tika cerēts, ka jau noslēguma ceremonijā Krievijas sportistiem ļaus doties zem sava karoga, tomēr divas pozitīvās dopinga analīzes Phjončhanā šādu lēmumu apturēja, kaut Krievija SOK samaksāja 15 miljonu ASV dolāru (12 miljonu eiro) soda naudu.

Tomēr dažas dienas vēlāk Krievijas diskvalifikācija tika atcelta.

Phjončhanā aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis un bobslejiste Nadežda Sergejeva. Krušeļnickim ar sievu Aleksandru Brizgalovu tika atņemta jaukto pāru sacensībās izcīnītā bronza, kura vēlāk jau tika pasniegta Norvēģijas duetam, kamēr Sergejevas pilotētais dāmu divnieks ieņēma 12.vietu, arī šo rezultātu anulējot.

Tā kā SOK diskvalifikāciju neatcēla spēļu laikā, vēsturē paliks ieraksts, ka Phjončhanā ir startējuši vien Olimpiskie sportisti no Krievijas ar abreviatūru OAR, bet spēlēs nav piedalījusies Krievija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi