Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Cipuļa četriniekam divas ceturtās vietas PK sezonas ievadā Ķīnā

Latvijas pilota Emīla Cipuļa bobsleja četrinieku ekipāža svētdien Ķīnā izcīnīja ceturto vietu sezonas otrajās Pasaules kausa sacensībās, kamēr Jēkabs Kalenda bija devītajā pozīcijā 11 ekipāžu konkurencē

Tāpat kā sestdien notikušajā pirmajā posmā, Cipulis startēja ar stūmējiem Dāvi Sprinģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet Kalenda ar stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu.

Otro dienu pēc kārtas divu braucienu summā nepārspēts bija Vācijas pilots Johanness Lohners ar stūmējiem Georgu Fleišaueru, Ereku Brukertu un Floriānu Baueru, kuri bija ātrākie abos braucienos. Otrais ar 0,31 sekundes deficītu bija itālis Patriks Baumgartners, kurš par sekundes simtdaļu pārspēja titulēto vācieti Frančesko Frīdrihu un izcīnīja savu pirmo medaļu Pasaules kausā.

Cipuļa četrinieks uzvarētājam zaudēja 0,62 sekundes un no pirmā trijnieka atpalika trīs sekundes desmitdaļas. Kalenda Lohneram zaudēja 1,08 sekundes.

Pirmajā braucienā Kalenda startēja kā pirmais pa svaigu ledu un uzrādīja piekto rezultātu, 0,41 sekundi lēnāku par Lohneru, bet Cipulis atpalika vēl septiņas sekundes simtdaļas un dalīja sesto pozīciju ar sestdien bronzu izcīnījušo ķīnieti Suņu Kaidži. Startā latviešiem bija attiecīgi piektais un otrais rezultāts.

Otrajā braucienā Cipulim ar stūmējiem bija labākais starta ieskrējiens un braucienā otrs labākais rezultāts, 0,14 sekundes zaudējot Lohneram. Kalendam ar partneriem bija astotais rezultāts startā un 11. jeb lēnākais no visiem finišā. 

Sestdien Cipulis ieguva ceturto pozīciju, bet Kalenda bija 11.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām četrinieku sacensībām līderis ar 450 punktiem ir Lohners, 410 punktus guvis Frīdrihs, 386 punkti ir Baumgartneam, bet ceturtais ar 384 punktiem ir Cipulis. Kalendam 288 punkti dod desmito pozīciju.

Šosezon notiks astoņi Pasaules kausa posmi, sestajā no tiem no 29.janvāra līdz 4.februārim sportistiem sacenšoties Siguldas trasē.

Pasaules kausa otrais posms decembra sākumā norisināsies Laplaņas trasē Francijā, bet pēc tam sportisti dosies uz Insbruku Austrijā, kur notiks cīņa arī par Eiropas čempionāta medaļām četriniekos. Pēc jaunā gada sezona atsāksies janvāra vidū ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Siguldā vienlaikus notiks cīņa arī par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā, sezonai noslēdzoties mēnesi vēlāk ar posmu Leikplesidas trasē ASV.

Pirms starta Leikplesidā februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā norisināsies pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi