Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Cipuļa četrinieku ekipāža izcīna piekto vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas pilota Emīla Cipuļa bobsleja četrinieku ekipāža svētdien Laplaņā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā, kamēr Jēkabs Kalenda bija desmitajā pozīcijā.

Cipulis startēja ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet Kalenda ar stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu. Sacensībās piedalījās 17 četrinieku ekipāžas.

Uzvaru svinēja Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs ar stūmējiem Torstenu Margisu, Aleksandru Šilleru un Fēliksu Štraubu. Vācijas vadošais kvartets bija labākais starta ieskrējienā un uzvarēja abos braucienos.

Arī pārējās divas vietas pirmajā trijniekā bija Vācijas pilotiem - 0,44 sekundes summā zaudēja Johanness Lohners, bet vēl 0,11 sekundes atpalika Adams Ammurs.

Ceturto vietu izcīnījušais šveicietis Mihaels Fogts no uzvarētāja atpalika 0,91 sekundi un par divām sekundes simtdaļām pārspēja Cipuli, aiz kura bija vēl divas Šveices ekipāžas. Kalendas četrinieks summā Frīdriham zaudēja 1,41 sekundi.

Cipulis pirmajā braucienā startēja kā astotais un kopā ar stūmējiem uzrādīja ceturto labāko rezultātu startā. Finišā viņš bija otrais, 0,39 sekundes zaudējot tā brīža līderim Frīdriham, bet turpinājumā latvieti pārspēja arī Lohnera un Amura kvarteti.

Kalendas ekipāža, startējot ar 11.numuru, iestūma devīto ātrāko startu un finišā bija tobrīd pēdējā, 11.pozīcijā, četras sekundes desmitdaļas aiz pirmā desmitnieka. No pārējām sešām ekipāžām latviešus apsteidza tikai Ammurs un vienīgā ASV komanda, kas otrajā braucienā nestartēja.

Cipulim otrajā braucienā beigās neizdevās nosargāt ceturto vietu, latvietim uzrādot piekto rezultātu gan startā, gan finišā. Kalendas četrinieks uzstūma identisku startu ar Cipuli (5,91 sekundē) un finišā bija desmitie.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 660 punktiem ir Lohners, kuram ar 635 punktiem seko Frīdrihs, bet Cipulis ar 568 punktiem ir trešais. Kalendam 432 punkti dod 11.pozīciju.

Pirmajā posmā Ķīnā četrinieki sacentās divreiz, Cipuļa četriniekam divreiz izcīnot ceturto vietu, Kalendas kvartetam finišējot 11. un devītajā vietā, bet divas uzvaras svinot Vācijas pilota Johannesa Lohnera ekipāžai.

Abiem Latvijas pilotiem šī ir pirmā iepazīšanās ar trasi, kurā Pasaules kausa posmi nav notikuši 2020.gada janvāra.

Laplaņā divnieku sacensībās sestdien Emīls Cipulis/Matīss Miknis ieņēma 11.vietu, bet Jēkabs Kalenda ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu - 16.vietu.

Šosezon ir plānoti astoņi Pasaules kausa posmi un sestajā no tiem sportisti sacentīsies Siguldas trasē no 29.janvāra līdz 4.februārim.

Pēc Pasaules kausa otrā posma sportisti dosies uz Īglsas trasi Austrijā, kur notiks cīņa arī par Eiropas čempionāta medaļām četriniekos. Pēc jaunā gada sezona janvāra vidū atsāksies ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Februāra pirmajā nedēļā notiks posms Siguldā, kur vienlaikus norisināsies cīņa arī par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā. Sezona mēnesi vēlāk tiks noslēgta ar posmu ASV trasē Leikplesidā.

Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi