Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cipulim un Kalendam pirmās sacensības Laplaņas trasē

Konkurence palielinājusies, bet iepriekšējas pieredzes nav. Latvijas bobsleja piloti Emīls Cipulis un Jēkabs Kalenda nedēļas nogalē ar saviem stūmējiem startēs Pasaules kausa (PK) 2. posma sacensībās Francijas trasē Laplaņā. Sestdien divnieku un svētdien četrinieku sacensību sākums pulksten 14.30 pēc Latvijas laika.

Laplaņā pēdējo reizi Pasaules kausa sacensības norisinājās 2020. gada janvārī. Latviju toreiz pārstāvēja piloti Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš, kuri vairs nav bobsleja apritē. Pirms 1992. gada olimpiskajām spēlēm Albērvilā uzceltā Laplaņas trase ir viena no garākajām un sarežģītākajām pasaulē. Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis norāda, ka smagās bobsleja kamanas apvelt uz sāniem var jebkurā virāžā. Priekšrocība būs pilotiem ar iepriekšēju braukšanas pieredzi Laplaņā.

Salīdzinot ar PK 1. posmu Pekinā, kur startēja tikai 11 ekipāžas, Laplaņā startam gatavojas jau 20 piloti ar saviem stūmējiem. Šajā posmā pēc veiktās muguras operācijas vēl nestartēs brits Breds Hols, kas pagājušajā sezonā Sanktmoricā ar Cipuļa četrinieku dalīja otro vietu pasaules čempionātā, toties ar trijām ekipāžām būs pārstāvēta Vācija. Daudzsološais 22 gadus vecais pilots Adams Amūrs ar savu brāli Isamu vietējās atlases sacensībās ir izcīnījuši vietu Vācijas galvenajā komandā. Pagājušajā sezonā Adams PK debitēja ar izcīnīto 4. vietu Siguldas posmā.

Ceturtdienas treniņbraucienos Cipuļa ekipāža vienreiz uzrādīja labāko un divreiz – 3. rezultātu. Kalendam braucienos – 4., 4. un 5. rezultāts. Vācijas izlases līderis Frančesko Frīdrihs divreiz bija ātrākais. Johanness Lohners divreiz sasniedza 2. rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi