Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dainis Dukurs: Šī bija tā reize, kad dopinga pūķim bija jānocērt visas galvas

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs sarunā ar portālu Diena.lv ceturtdien dalījās savās pārdomās par Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu atcelt 28 krievu sportistiem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriesto mūža diskvalifikāciju dalībai olimpiskajā spēlēs, kā arī atjaunot viņu rezultātus 2014. gada Soču Olimpiādē.

Jau vēstīts, ka līdz ar šo lēmumu Soču zeltu saglabā krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, neļaujot pie tā tikt mūsu Martinam Dukuram, bet Krievija atkal atguvusi pirmo vietu iepriekšējās ziemas Olimpiādes medaļu vērtējumā.

“Es domāju, ka tas ir kā šūpolēs – vienu nedēļas nogali ir labs lēmums tai galā, nākošo nedēļas nogali šai galā. Šķiet, tās šūpoles nav apstājušās,” sacīja D. Dukurs. “Tad jau [WADA izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards] Maklārens un [SOK komisijas vadītājs Deniss] Osvalds ir galīgi neprašas tajā, ko viņi ir iepriekš darījuši, WADA [Pasaules Antidopinga aģentūra] un visa šī olimpiskā kustība nav neko vērtas, ja Krievijas valsts pārvaldītā dopinga sistēma var nolikt šos visus iepriekš minētos pie vietas. Tomēr domāju, ka viņi nav tie, kas sēdēs klēpī saliktām rokām, viņi kaut ko darīs,” uzskata treneris.

“Man būs žēl olimpiskās kustības, ja šī Krievijas pārraudzītā dopinga sistēma netiks iznīcināta. Pašlaik izskatās, ka krieviem vienkārši norādīts uz viņu vājajām vietām – nedariet tā, dariet šādi, jo mēs jūs varam pieķert. Veriet vaļā proves uzmanīgāk, nelejiet sieviešu provē vīriešu urīnu," ironizēja Dukurs.

"Tur vēl ir jāgaida nākošais SOK un izmeklēšanas komisijas iznāciens. Tāpat kā mediji, mēs to visu redzam no malas. Ne mēs esam iesaistīti, ne mēs esam virzītāji. Šobrīd ir salicies tā, ka vairāk jāskatās uz priekšu, nekā atpakaļ. Rīt mēs lidojam uz Koreju un tur nav ko lūrēt pār plecu atpakaļ. To, ko izlems, to mēs pieņemsim, iekšēji savās galvās nokomentēsim. Jāpieņem kā ir.”

Treneris arīdzan sacīja, ka komanda ir gatava situācijai, ja krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs izies uz startā Phjončhanā. “Ja viņš startēs, būs viens no mūsu galvenajiem konkurentiem, un ne tas vājākais. Mēs sacentīsimies trasē.”

Tikmēr Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko ceturtdien paziņojis, ka lēmums atcelt diskvalifikācijas 28 sportistiem parāda, ka Krievijā nav bijusi valsts atbalstītas dopinga sistēma.

“Tā ir Krievija, kas neokupēja Krimu, krievu karavīri nav Donbasā, arī dopings nav bijis. Tāda Krievija ir. Es vēlreiz atkārtoju – šī bija tā reize, kad tam pūķim bija jānocērt visas galvas. Tad sports varbūt kļūtu tīrs. Bet šajā situācijā sabiedrībai tiek pateikts “Veči, esiet uzmanīgāki un, ja dariet šādas lietas, tad uzmanīgāk, un gan jau būs labi!”” šos Mutko izteikumus komentēja Dukurs.

Latvijas skeletonisti (Martins un Tomass Dukuri, Lelde Priedulēna) un treneri uz Phjončhanu dosies jau piektdien, bet olimpiskie starti paredzēti 15. un 16. (brāļi Dukuri), kā arī 16. un 17. februārī (Piedulēna). “Tikko Tomass labi paskrēja starta estikādē, izskrēja ļoti labus skrējienus, jo viņu neapmierināja trešdienas rezultāti. Salikām punktus uz i. Paņēmu vēl dažas detaļas, ko uztaisīju un kas varētu noderēt. Pakojamies un grupējamies, lai izdarītu to, kas mums jāizdara Olimpiādē. Trešdien pabraucām Siguldas trasē, pamēģinājām slidu sagatavošanu, Tomass un Martins nobrauca katrs četrus braucienus no dāmu starta. Vairāk tādām izjūtām un tīrai braukšanai.”

Runājot par trešdien plaši izskanējušo skeletona komandas tehniskā darbinieka Rodžera Lodziņa olimpiskās akreditācijas anulēšanu, Dukurs bija lakonisks. “Tas bija pārsteigums sliktā nozīmē, jo viņš bija mūsu komandas treneris, bet es nebiju pie šī lēmuma pieņemšanas. [..] Tas ir noticis un jāpieņem situācija, mēs respektējam šo lēmumu.”

Tikmēr pats Lodziņš apsver iespēju vērsties tiesā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Mudilko
M
Tā ir debilkrievija, kas debili melo acīs skatīdamās. Valsts - noziedznieks. Valsts - daunis. Valsts - deģenerāts.
Jau
J
sen olimpiskaa kustiba nav tada kaa to iecereja Pierre de Coubertin. Nav ko akstities un telot sveetos - lai OC maksaa lidzigi kaa tas ir tenisa/golfa turniros. Valstu limenii vajadzetu atteikties no preemeshanas un nemeerities, kurai ir vairak ir chempionu. Nodroshiniet pamatiztiku profesionalajiem sportistiem. Arii tas ir darbs kaa visi citi.
11 blēži jau sodīti!
1
Nu ir 100% pierādīts tas, ka Krievijā bija valsts atbalstīta dopinga sistēma! CAS Secretary General insisted that the CAS decision 'does not mean that these 28 athletes are declared innocent'." CAS stated that there was sufficient evidence to establish that 11 athletes were guilty of anti-doping rule violations and declared them ineligible to compete in the Games in South Korea. An IOC statement said: "...the confirmation of the Anti-Doping Rule Violations for 11 athletes because of the manipulation of their samples clearly demonstrates once more the existence of the systemic manipulation of the anti-doping system at the Olympic Winter Games Sochi 2014."
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi