Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dukuram starts EČ ar nelielu savainojumu un nomainītām kamanām

Vēsturiski ieraksti karjerā, taču pēdējās divās reizēs pjedestāls palicis nesasniegts. Pasaules kausa (PK) sezona skeletonā turpināsies ar 5. posma sacensībām un Eiropas čempionātu (EČ) Vācijas trasē Vinterbergā. Vīriešu sacensību sākums piektdien pulksten 11 pēc Latvijas laika, sievietēm – plkst. 15.30.

Martinam Dukuram EČ panākumu sērija iestiepusies jau 11 (!) uzvarētās sacensībās pēc kārtas. Olimpiskajos sporta veidos tas ir nebijis sasniegums. Ar Vinterbergas trasi Martinam saistās patīkamas atmiņas, jo 2007. gadā ar izcīnīto 3. vietu pirmo reizi izdevās kāpt uz PK pjedestāla un 2008. gadā tika izcīnīta arī pirmā uzvara, taču kopš 2017. gadā iegūtā EČ titula uzvarēt šajā trasē vairs nav izdevies. 2018. gadā bija 2. vieta, bet nākamajās divās reizēs sekoja palikšana ārpus trijnieka – 7. un 4. vieta.

"Tā nav, ka trases izbraukšana pēdējā laikā man sagādātu problēmas," sarunā ar Dienu skaidroja Martins. "Šonedēļ treniņos gāja tīri normāli, izmēģināju visādus slidu komplektus, bet īstas skaidrības gan nav, jo laikapstākļi mainījās – uzsniga, tad atkal bija migla... Šosezon pirmo reizi braukšu ar kamanām, kuras ir pārbūvētas un ar kurām es savulaik uzvarēju pasaules čempionātā Vistlerā." Nelielas bažas raisa Martina savainojums cirkšņa rajonā. Ārstēšanas nolūkos veiktas injekcijas, skriešanas treniņi nav bijuši, bet Vinterberga ir izteikta starta trase. Šosezon Martins ir uzvarējis visos četros aizvadītajos Pasaules kausa posmos. 

Tomass Dukurs 2015. gadā Vinterbergā izcīnīja savu vienīgo pasaules čempionāta (PČ) bronzas medaļu. 2017. gada EČ viņš bija otrais. Treniņbraucienos Tomasam trases beigu daļā ātrums kritās, tāpēc jādomā par slīdamības uzlabošanu. PK sezonas debitante Endija Tērauda būs vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu sacensībās.

Pasaules kausa un Eiropas čempionāta bobsleja sacensībās Latvija nebūs pārstāvēta. Pēc dažiem pozitīviem Covid-19 gadījumiem bobslejisti ievēro pašizolāciju.

Skeletons. Pasaules kauss. Kopvērtējums (pēc 4 posmiem)

Vīrieši. 1. M. Dukurs (Latvija) 900 punktu, 2. A. Gasners (Vācija) 746 p., 3. M. Vestons (Lielbritānija) 714 p., …5. T. Dukurs (Latvija) 706 p.

Sievietes. 1. Ž. Floka (Austrija) 875 p., 2. K. Bosa (Nīderlande) 830 p., 3. T. Hermane (Vācija) 760 p., ...9. E. Tērauda (Latvija) 576 p.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi