Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elites grupas atlētiem pirms olimpiādes pozitīvas analīzes

Tuvojoties olimpiskajām spēlēm Pekinā, sportisti cenšas ievērot stingrākus piesardzības režīmus, taču tik un tā pienāk ziņas par vadošo atlētu inficēšanos ar Covid-19. Jau diviem medaļu pretendentiem skeletonā ir bijušas pozitīvas analīzes – vācietim Akselam Jungam un krievam Ņikitam Tregubovam. Trešdien par vienas no vadošajām Norvēģijas distanču slēpotājām Heidi Vengas inficēšanos ar Covid-19 informēja Norvēģijas Slēpošanas federācija.

Tāpat pozitīvs Covid-19 tests ir Vengas komandas biedrenei Annei Kjersti Kalvo. Lai Ķīnā ielaistu sportistus, kuri slimojuši ar Covid19, viņiem jāuzrāda četri negatīvi Covid-19 testi pēc kārtas. Norvēģijas slēpošanas izlase pandēmijas laikā bijusi ļoti piesardzīga, izlaižot vairākas Pasaules kausa posmu sacensības, lai mazinātu inficēšanās riskus. Vienam no treneriem bija pozitīvs Covid-19 tests, un vairāki slēpotāji bija viņam tuvas kontaktpersonas. Venga ir 2014. gada olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja skiatlonā. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņa visās četrās individuālajās sacensībās iekļuva labāko vienpadsmit skaitā, taču nefinišēja augstāk par astoto pozīciju.

Skeletonists Jungs jau atgūstas pēc slimības un, visticamāk, Pekinā startēs. Pasaules kausa kopvērtējumā Aksels bija otrais aiz Martina Dukura. Krievam Tregubovam situācija ir sliktāka. Krievijas skeletona komandas vadītāji jau paziņojuši par Jevgeņija Rukosujeva iekļaušanu komandā Tregubova vietā. Pirms sezonas Rukosujevs iekšējā atlasē nekvalificējās dalībai Pasaules kausā un pārsvarā piedalījās līmenī zemākajās Interkontinentālā kausa sacensībās. Tregubovam pozitīvas analīzes bija treniņnometnē Sočos. Sportists noskaidrojis, ka līdz treniņbraucieniem Pekinas trasē varētu atgriezties komandā, taču izlases vadība lēmusi viņa vietā uz Pekinu sūtīt citu sportistu. PK kopvērtējumā Tregubovs bija 4. vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi