Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Kučvaļskai divi kritieni un 20.vieta pēc EČ īsās programmas

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Čehijā neveiksmīgi iesāka Eiropas čempionātu, jo īsajā programmā viņa divas reizes nokrita, ieņemot 20.vietu 34 dalībnieču konkurencē.

Kučvaļska nokrita jau savā pirmajā lēcienā, neveiksmīgi piezemējoties pēc trīskāršā tulupa, bet vēl reizi viņa garšļaukus bija pēc divu lēcienu kaskādes. Programmas otro daļu Latvijas sportiste veica bez acīmredzamām kļūdām, kas viņai tomēr ļāva tikt starp 24 labākajām dalībniecēm, kuras piektdien veiks izvēles slidojumu.

Tiesneši Kučvaļskas sniegumu novērtēja ar 49,05 punktiem. Zīmīgi, ka Latvijas pārstāve īso programmu aizvadīja kā pēdējā no dalībniecēm.

Līdere pēc īsās programmas ir pērnā gada pasaules un Eiropas čempione Jevgēņija Medvedeva no Krievijas, kura titula aizstāvēšanu sāka nevainojami, iegūstot 78,92 punktus. Tikmēr otrā ar 74,39 punktiem ir cita krieviete Anna Pogorilaja, bet trešo vietu ieņem pieredzējušā itāliete Karolīna Kostnere. Pieckārtējā Eiropas čempione tika pie 72,40 punktiem.

Kučvaļska pērn Eiropas čempionātā Bratislavā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, bet 2015.gadā viņa Vecā kontinenta čempionātā bija septītā.

Pērn Kučvaļska ar savu sniegumu nopelnīja Latvijai divas vietas šī gada Eiropas čempionātā, tomēr Gabriela Ņikitina, kura arī varētu startēt šajā līmenī, traumas dēļ uz Ostravu nedevās.

Vēlāk trešdien īso programmu aizvadīs pāri, savukārt ceturtdien startēs deju pāri, kur dalībnieku vidū būs Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, bet piektdien sacensības sāks vīri, kur startēs arī Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar paraugdemonstrējumiem, bet pēdējie medaļu ieguvēji tiks noskaidroti sestdien.

Kučvaļska pērn pasaules čempionātā ieņēma 15.vietu. Šosezon viņa piedalījās arī divos Grand Prix posmos, taču cīņā par augstām vietām nespēja iesaistīties, sacensībās Maskavā ieņemot desmito vietu, bet Čikāgā paliekot vēl pozīciju zemāk.

Top komentāri

K.
K
Vai šādas bildes tīšām piemeklētas? It kā nav bijuši arī skaisti momenti... Jebkurā gadījumā, viņa ir liels malacis, ka tika tik tālu! Pat ar visiem kritieniem, izgāja kvalifikāciju! Vienalga, malacis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi