Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā Krievijas Bobsleja federācijas prezidente piesaka karu dopingam

Krievijas Bobsleja federācijā būs nulles tolerance pret dopingu, paziņojusi jaunā organizācijas prezidente Jeļena Aņikina.

Aņikina par prezidenti tika ievēlēta pagājušajā trešdienā, kad nomainīja dopinga skandālā iejaukto bijušo bobslejistu Aleksandru Zubkovu. Viņš 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas, gan divnieku, gan četrinieku ieskaitē, taču pēc tam izrādījās, ka sportists ir lietojis aizliegtās vielas.

"Diemžēl mūsu federācija ir saistīta ar dopinga skandāliem," intervijā ziņu aģentūrai TASS teica Aņikina. "Mēs pakāpeniski atrisināsim šo situāciju. Esmu vienojusies ar Krievijas antidopinga aģentūru (RUSADA) par sadarbību."

Jaunā federācijas vadītāja uzsver, ka vēlas parādīt pasaulei, kā noris sadarbība antidopinga virzienā. "Parādīsim, lai visa pasaule saprastu, ka mums ir nulles tolerance attiecībā uz dopingu," neslēpa Aņikina.

Zubkovs tika atzīts par vainīgu dopinga lietošanā, savukārt viņa zelta medaļa četrinieku sacensībās pienācās Oskara Melbārža pilotētajam četriniekam ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arti Vilkasti un Jāni Strengu. Savukārt divnieku sacensībās pēc Zubkova diskvalifikācijas Melbārdis un Dreiškens tika pie bronzas medaļas. Lai arī diskvalifikācijas ir piespriestas, Zubkovs atsakās atdot savas negodīgā ceļā iegūtās medaļas.

Savukārt pats Zubkovs februāri atkāpās no Krievijas bobsleja federācijas prezidenta amata. Krieva diskvalifikācija ir spēkā līdz 2020.gada 18.decembrim, bet pēc tās izciešanas viņš varēs atgriezties Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta amata.

Top komentāri

Tā jau noticēju!!!!!
T
Kādu karu tad viņa pieteiks? Tā taču ir valsts sistēma krievijā . Tā bija arī PSRS - jebkādiem līdzekļiem j bija āpierāda, ka "sociālisma nometne" ir pārāka par kapitālistisko. Jebkādiem līdzekļiem. Nekas taču nemainīsies. Meklēs citus dopingus, kuriem vēl nebūs noteikšanas metodes, grūtāk atklāt, meklēs citus krāpšanās veidus, kā apkrāpt kontroli utt.
Diemžēl
D
Un Melbārdis to medaļu gaidīs ilgi, jo Krievijai ir nauda un viņa var maksāt. Tā tas notiek lielajā sportā. Diemžēl.
BoBis
B
Zubkovs izraidījās mantkārīgs kverplis , viņš uzlika Krievijas olimpiskās komitejas prasībai atgriezt medaļu starptautiskai federācijai , caur kādu Krievijas rajona tiesu panāca lēmumu ka viņš skaitās "Olimpiskais čempions" mūžīgi. Krievijā par šo visai oriģinālo unikālo tiesas lēmumu bija liels pārsteigums šoks. Kā izrādās un kā pēc tiesas paskaidroja Zubkova advokāti tas darīts tāpēc ka "Zubkova kungs" zaudējot olimpiskā čempiona statusu viņam tiks atņemtas visa čempiona privilēģijas. Tas nozīmē jāatgriež visas mājas mašīnas un pie divi miljonu dolāru gadā ! "Prezidenta granta" kas pienākas Zubkovam. Tieši tāpēc juristi kurus Zubkovs nolīga panāca šo dīvaino tiesas lēmumu kuram IT KĀ nav nekādas starptautiskas jēgas. Taču pašā Krievijā kā redzams tie ir daudzi un daudzi miljoni USD piķa personīgo labumu... Tur tas bobis aprakts. Puiši dzenas pēc PIĶA par katru cenu , nevis "Medaļas kā tādas" .. tāpēc arī jebkuras metodes derīgas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi