Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kamaniņu braucēja Cauce izcīna pirmo zeltu karjerā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien Pasaules kausa (PK) pirmspēdējā posmā Vācijā izcīnīja pirmo uzvaru karjerā.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta Cauce, kura pirmajā braucienā bija otrā, bet otrajā palika nepārspēta. Latvietei abos braucienos bija otrs ātrākais starta laiks.

Cauce par 0,080 sekundēm apsteidza Eiropas čempioni un Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Tatjanu Ivanovu no Krievijas. Trešo vietu izcīnīja mājiniece Jūlija Taubica, kura uzvarētājai zaudēja 0,192 sekundes.

Uzreiz aiz pjedestāla finišēja krieviete Viktorija Demčenko, Anna Bereitere no Vācijas, bet pirmo sešinieku noslēdza Sandra Robartšere no Itālijas.

No Latvijas sportistēm šajās sacensībās piedalījās arī Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Aparjode pirmajā braucienā bija septītā ātrākā, bet otrajā astotā, kas divu braucienu summā deva septīto vietu. Viņa tautietei zaudēja 0,627 sekundes.

Tikmēr Zirne pirmajā braucienā sasniedza devīto ātrāko laiku, bet otrajā septīto, divu braucienu summā ierindojoties uzreiz aiz Aparjodes. Viņa Caucei zaudēja 0,706 sekundes.

Jau ziņots, ka slikti sagatavotās Vinterbergas trases dēļ vairāki vadošie kamaniņu braucēji boikotēs šo posmu, turklāt, nestartēja visi austrieši un tikpat kā nepiedalīsies neviens amerikānis. Lai samazinātu ātrumu, vīri startēs no sieviešu starta, bet sievietes - no divnieku ekipāžu starta.

Nestartējot vairākām sportistēm, sieviešu konkurencē trasē devās vien 18 kamaniņu braucējas.

Šosezon nevienai no latvietēm nav stabilu rezultātu, augstāko vietu sasniedzot Caucei, kura posmā Siguldā izcīnīja bronzu un trešā bija arī pasaules čempionāta sprintā. Trešā viņa bija arī planētas meistarsacīkstēs pēc pirmā brauciena, taču summā neizdevās nosargāt vietu uz pjedestāla, kamēr Aparjode izcīnīja ceturto pozīciju.

Kopvērtējumā līdere ar 907 punktiem ir krieviete Ivanova, otro vietu ar 880 punktiem ieņem vāciete Taubica, bet trešā ar 652 punktiem ir krieviete Demčenko. Aparjode iekrājusi 431 punktu un ir astotā, Cauce ar 417 ir pozīciju zemāk, bet Zirne ar 325 un Elīna Ieva Vītola ar 73 punktiem ieņem attiecīgi 13. un 33.vietu.

Vīriem pirmais brauciens būs plkst.14.30, bet otrais sāksies divas stundas vēlāk. 

Kungu sacensībās piedalīsies 29 sportisti, tai skaitā divi latvieši Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kuriem būs 24. un 26.numurs.

Iepriekš šosezon sevi vairākas reizes apliecinājis Aparjods, kurš Altenbergā izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas ievadā Insbrukā viņš bija ātrākais otrajā braucienā, taču kritiens pirmajā liedza cīnīties par goda pjedestālu. Pasaules čempionātā viņš bija piektais un guva sudrabu U-23 konkurencē.

Tiesa, vienīgo medaļu individuālajās sacensībās šosezon izcīnījis Kivlenieks, kuram bija bronza posmā Oberhofā.

Svētdien startēs divvietīgās ekipāžas un komandu stafete. Nāciju kausa sacensībās, kas norisinājās piektdien, nestartēja neviens Latvijas sportists, jo visi jau bija nodrošinājuši vietu pamatsacensībās.

Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. 

Sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts nākamajā nedēļas nogalē Kēnigszē.

pievienota 11.rindkopa ar kopvērtējumu

Top komentāri

reptilis
r
Apsveicu! Vismaz ,kāda laba ziņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi