Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kamaniņu braucēji Šici arī PK otrajā posmā iebrauc sešiniekā

Latvijas kamaniņu divnieks Andris Šics/Juris Šics sestdien ASV Leikplesidas trasē Pasaules kausa (PK) otrajā posmā izcīnīja sesto vietu, kamēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs attiecīgi ieņēma 8. un 13.pozīciju.

Pirmajā braucienā uzvaru svinēja pieredzējušie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri finišu sasniedza ar laiku 43,713 sekundes. Otrajā vietā palika viņu tautieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuri līderiem zaudēja 0,049 sekundes, bet vēl 0,045 sekundes lēnāki bija austrieši Tomass Šteis un Lorencs Kollers.

No Latvijas duetiem ātrākais bija Gudramovičs/Kalniņš, kuri diezgan "tīri" izbrauca trasi, līderiem zaudējot 0,539 sekundes, kas bija desmitais ātrākais laiks. Uzreiz aiz šī dueta ierindojās brāļi Šici, kuri trases vidusdaļā pa ātru izbrauca no virāžas, kā rezultātā par augstu vietu neizdevās pacīnīties, līderiem zaudējot 0,679 sekundes. Šāds rezultāts ļāva ierindoties 11.pozīcijā.

Tikmēr Putins/Marcinkēvičs pirmajā braucienā veica labu startu, taču trases vidusdaļā vairākas virāžas sagādāja problēmas, kā rezultātā līdz līderiem zaudētas 1,460 sekundes, ieņemot 16.vietu starp 17 finišu sasniegušajām ekipāžām.

Otrajā braucienā Šici krietni uzlaboja savu sniegumu un trasē spēja attīstīt lielu ātrumu, kopsummā līderiem zaudējot 0,888 sekundes, kas ļāva ieņemt sesto vietu. Gana veiksmīgi brauca arī Gudramovičs/Kalniņš, kuri gan startā ietriecās apmalē, bet turpinājumā brauca stabili, līderiem zaudējot 0,999. Gudramovičs/Kalniņš ierindojās astotajā pozīcijā, bet Putins/Marcinkēvičs aizvadīja labu otro braucienu un līderiem zaudēja 2,385, ierindojoties 13.vietā.

Sacensībām tuvojoties beigām, trasē devās kanādieši Džastins Snits un Tristans Volkers, kuriem bija labas iespējas pārspēt Šicus, taču tika piedzīvots kritiens.Pēc tam startēja vairāki vadošie dueti, bet favorītu statusu apliecināja Vendls/Arlts, kuri Egertu/Benekenu apsteidza par 0,184 sekundēm, izcīnot 43.panākumu Pasaules kausa posmos. Bronzu ieguva Šteis/Kollers, kuri līderiem zaudēja 0,196.

Pirms nedēļas Šici bija piektie, bet Gudramovičs/Kalniņš un Putins/Marcinkēvičs ierindojās attiecīgi 8. un 12.pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā savu stabilitāti apliecināja Šicu ekipāža, kas trīs Pasaules kausa posmos kāpa uz goda pjedestāla un kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, Putins/Marcinkēvičs bija septītie, bet Gudramovičs/Kalniņš, nestartējot Ziemeļamerikā, ieņēma 14.pozīciju. Pasaules čempionātā labāko rezultātu sasniedza Gudramovičs/Kalniņš, kur bija uzreiz aiz goda pjedestāla.

Svētdien notiks sacensības vīriešu vieniniekiem un norisināsies mači Sprinta kausā. Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks.

Trešais posms notiks pēc divām nedēļām Vistlerā, Kanādā. Tad gaidāms gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais PK posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Starti Leikplesidā sestdien paredzēti arī sieviešu vieniniekiem, kur Latviju pārstāvēs Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode. Jau ziņots, ka pirms nedēļas pirmajā posmā visas trīs latvietes bija trešajā desmitā.

Šodien Leikplesidas trasē ASV ar sieviešu vieninieku un vīriešu divnieku sacensībām sāksies Pasaules kausa sezonas otrais posms kamaniņu sportā.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa apritē labāk veicās Caucei, kura trīs reizes iekļuva pirmajā sešiniekā un kopvērtējumā ieņēma astoto vietu, Aparjodei bija desmitā pozīcija, bet Zirnei - 12.vieta. Tiesa, pasaules čempionātā labāko vietu - sesto - uzrādīja Zirne.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi