Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kamaniņu braucējs Dārznieks: Mans mērķis ir būt starp 15 labākajiem un "kapāties" par desmitnieku

Nākamās sezonas mērķis ir nostiprināties vadošo 15 kamaniņu braucēju pulkā, lai starta vieta Pasaules kausa sacensībās nebūtu jāizcīna caur Nāciju kausu, sarunā ar ziņu aģentūru LETA saka Latvijas izlases sportists Artūrs Dārznieks.

Latvijas kamaniņu sporta izlasei šogad sezona noslēdzās 7.martā, kad Siguldā tika aizvadīts Latvijas čempionāts. Sezonas beigas sagaidītas īsi pirms koronavīrusa radītās pandēmijas sākuma, tāpēc sagatavošanās plāni nākamajai sezonai krasi netika ietekmēti.

Sākotnēji sportiskā forma tika uzturēta ar individuālajiem treniņiem, bet jau kopš aprīļa darbs noris kopā ar pārējiem izlases sportistiem, kuru vidū ir gan spēcīgākās dāmas, gan arī vadošie vīru konkurences sportisti.

"Par laimi, traumu man īsti nav. Vienīgi pleci jau ilgāku laiku moka, taču tas ir pārejoši. Kopumā jūtos ļoti labi," pauž 27 gadus vecais kamaniņu braucējs.

Aizvadītā Pasaules kausa sezona Dārzniekam sākās novembra izskaņā, taču otrais posms tika aizvadīts jau šī gada janvārī. Kopumā sportists piedalījās piecos no deviņiem Pasaules kausa posmiem, kā arī vienās no trim sprinta sacensībām. Tieši sprinta sacensībās Siguldā izdevās demonstrēt labāko sniegumu, izcīnot sesto pozīciju, bet Pasaules kausa posmā astotā vieta jeb uzreiz aiz pieredzējušā Ināra Kivlenieka, kurš nu jau piekopj trenera arodu.

Aprīļa nogalē Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) paziņoja ziemas olimpisko sporta veidu A, B un C sastāvus. Starp sportistiem šogad nebija atrodams Dārznieka uzvārds, kurš vietu tur varēja nopelnīt ar labu pozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā vai atzīstamiem startiem pasaules un Eiropas čempionātā.

Kopvērtējuma opcija tika izslēgta jau sezonas sākumā, jo izlaisti divi Ziemeļamerikas posmi, bet Vecā kontinenta meistarsacīkstes šī gada sākumā tika aizvadītas Lillehammerē, kas Dārzniekam ne pavisam neiet pie sirds. Atlika cerēt uz Soču trasi, kur pasaules čempionāts noritēja 16.februārī, taču arī tur tika izcīnīta tā pati 18.vieta, kas iegūta arī Lillehammerē.

"Cik gadus jau braucu tur [Lillehammerē], taču trase man aizvien ir mistērija. Tāpat tā nereti ir nekvalitatīvi sagatavota... Cerības liku uz Sočiem, kur man diezgan labi arī iet. Treniņos viss bija solīdi, bet, kas notika sacensībās, nemācēšu teikt," norāda sportists. "Todien jutos ļoti labi un startēju ar septīto numuru, kas ir parocīgi. Arī trasi izbraucu ar ļoti minimālām kļūdām, taču finišā uzrādītais laiks mani pārsteidza - gandrīz lēnāks par treniņu braucieniem."

Par labu pozīciju kopvērtējumā liedz cīnīties nedošanās uz Ziemeļamerikas posmiem. Izlase vietu uz šiem etapiem sadala ar kontrolsacensībām, taču Dārznieka ģimene pagājušajā gadā kļuva kuplāka, tāpēc pieņemts lēmums nestartēt dažos sezonas etapos. Vietu starp 32 sportistiem Pasaules kausā nereti nākas izcīnīt caur Nāciju kausu, taču ir apņēmība noturēties piecpadsmitniekā, lai tas būtu jādara pēc iespējas retāk.

"Sezonas otrajā pusē sāku startēt Pasaules kausos un uz pasaules čempionātu jau biju stiprāko grupā. Izskaņā gan atkal izlaidu divus Pasaules kausa posmus, tāpēc nākamo sezonu nāksies sākt ar dalību Nāciju kausā."

"Pirms Olimpiādes Korejā man sākās cits attīstības posms - biežāk braucu "normālās" trasēs un cīnījos par vietām, tiekot arī desmitniekā. Taču sekoja olimpiskā sezona - jauna tehnika, spriedze un pārējais, kā rezultātā būtībā "ieliku sevi bedrē" uz divām sezonām. Tas bija smagi, taču pagājušajā sezonā jutu kāpumu sniegumā, gluži kā karuseļos, izbrauc, un ir kaifa sajūta."

"Sajūtas atgriežas, un tas man patīk. Arī ar tehniku esmu vairāk sadraudzējies un Siguldā, kā arī Oberhofā padevās labi starti. Esmu arī sācis būvēt otras ragavas... Manuprāt, esmu uz laba viļņa un jāturpina strādāt."

Plāns ir zināms, bet, lai arī Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) jau ir publiskojusi 2020./21.gada sezonas kalendāru, nav paredzams vai korekcijas neieviesīs Covid-19."Ja nav mērķi, nav jēgas strādāt. Baumo, ka, iespējams, būs otrais pandēmijas vilnis, tāpēc būtiski saprast, kāda būs sezona."

"Mans mērķis - visu sezonu palikt A grupā starp 15 braucējiem un "kapāties" par desmitnieku. Atsevišķās trasēs, piemēram, Eiropas čempionātā gribētu būt augstāk," nākotnes plānos dalās Dārznieks.

Latvijas izlases sportisti jauno sezonu sāks 26.novembrī Austrijā, Insbrukas trasē. Decembrī trīs posmi tiks aizvadīti Vācijas pilsētās Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā, savukārt 2021.gada pirmais posms tiks aizvadīts Siguldā, kur 10.janvārī arī plānots Eiropas čempionāts.

Dārznieks aizvadītajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 23.pozīciju, bet labākais rezultāts šajā ieskaitē sasniegts 2016./17.gada sezonā, kad iegūta 20.vieta. Pēdējo godalgu Pasaules kausā kamaniņu braucējam izdevās iegūt 2017./18.gada sezonā, kad komandu stafetē Oberhofā izcīnīts sudrabs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi