Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamaniņu stafetes komandai bronza Ziemas jaunatnes Olimpiādē

Latvijas kamaniņu stafetes komanda, kuras sastāvā startēja Gints Bērziņs, Justīne Maskale, Kaspars Rinks un Ardis Liepiņš pirmdien Šveicē izcīnīja bronzu Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Latvijas komandā pirmo etapu brauca Maskale, kura finiša līniju sasniedza ar trešo labāko laiku. Stafeti pārņēmušais Bērziņš demonstrēja ātrāko reakcijas laiku un trasi izbrauca kā pirmais, bet divnieku ekipāža Rinks/Liepiņš uzrādīja sesto ātrāko reakcijas laiku un finišēja trešajā pozīcijā. 

Uzvaru sacensībās svinēja Krievijas sportisti, kuri latviešus apsteidza par 0,822 sekundēm, bet otrās vietas ieguvējus vāciešu par 0,550 sekundēm.

Latvijas sportistiem šī bija jau ceturtā godalga Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sacensībās varēja piedalīties arī jauktās komandas, ceturto vietu izcīnot Itālijas/Kanādas braucējiem. Kanādas sportisti veica pirmo un pēdējo etapu, bet itālis Alekss Guflers brauca otrajā etapā. Šī jauktā komanda līderiem zaudēja 3,555 sekundes.

Pirmdien Latvijas sportisti piedalīsies arī monobobsleja, skeletona, distanču slēpošanas, šorttreka un kērlinga sacensībās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien par olimpisko spēļu čempionu tika kronēts kamaniņu braucējs Gints Bērziņš, bet bronzu izcīnīja meiteņu divnieks Viktorija Ziediņa/Elizabete Selīna Zvilna. Piektdien puišu divniekos sudraba godalgu guva Kaspars Rinks/Ardis Liepiņš.

Latvija spēlēs ir pārstāvēta ar 30 sportistiem deviņos sporta veidos - biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

Lielākā pārstāvniecība ir kamaniņu sportā, kur ir pilna komanda - septiņi sportisti, biatlonā startē seši jaunie sportisti, pa diviem pārstāvjiem ir bobslejā un skeletonā. Distanču un kalnu slēpošanas sacensībās startē attiecīgi četri un divi jaunie slēpotāji, kērlinga turnīrā jauktajām komandām piedalās četri sportisti, šorttrekā - divi, bet viena pārstāve ir 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā, kur komandas tiek veidotas no vairāku valstu sportistiem un Latvijas pārstāve ir vārtsardze.

Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs iepriekš ir startējuši tādi tagad zināmi sportisti kā kamaniņu braucēji- Ulla Zirne un Kristers Aparjods, bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, daiļslidotāji - Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kā arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

III Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Lozannā norisinās līdz trešdienai. Kopumā sacensībās piedalās vairāk kā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm, vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļautas astoņu ziemas sporta veidu 16 disciplīnas, kurās tiek sadalīts 81 medaļu komplekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi