Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kanādietis Žirārs un mājiniece Čoi iegūst zeltu olimpisko spēļu šorttreka sacensībās

Kanādas šorttrekists Semjuels Žirārs sestdien droši triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 metru distancē, kur latvieši Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks izcīnīja attiecīgi 11. un 15.vietu. Tikmēr sievietēm 1500 metru distancē par olimpisko čempioni tika kronēta Dienvidkorejas šorttrekiste Minjona Čoi.

Vīriem 1000 metros sudrabu izcīnīja amerikānis Džons Henrijs Krīgers, bet bronza tika Dienvidkorejas šorttrekistam Jiram Seo.

Savukārt sievietēm 1500 metros sudraba godalgu guva Dzjiņjui Li no Ķīnas, bet pie savas otrās bronzas medaļas šajās olimpiskajās spēlēs tika kanādiete Kima Butāna.

Finālā vīriem Žirārs turējās grupas vadībā, aiz viņa slidojot Krīgeram. Savukārt aiz abiem ziemeļamerikāņiem bija Dienvidkorejas šorttrekisti Seo un Hjojuns Lims, kā arī Ungārijas pārstāvis Šaolins Šandors Lu.

Pusotru apli pirms finiša cīņā par trešo pozīciju krita abi mājinieki, kā arī Lu, kas ļāva Žirāram un Krīgeram droši izcīnīt zeltu un sudrabu. Tikmēr bronzu izcīnīja Seo, Lims samierinājās ar ceturto vietu, bet Puķīti un Zvejnieku ceturtdaļfinālā uzveikušais Lu tika diskvalificēts.

Žirārs Krīgeru apsteidza par 0,214 sekundēm, kamēr Seo finišēja gandrīz septiņas sekundes vēlāk.

Šī trijotne izcīnīja savas pirmās olimpiskās medaļas karjerā.

2014.gada Soču olimpisko spēļu čempions šajā distancē Viktors Ans no Krievijas nevarēja aizstāvēt savu titulu, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) viņu nepielaida startam Phjončhanā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālu nepārvarēja Puķītis un Zvejnieks, izcīnot attiecīgi 11. un 15.vietu.

Abi latvieši startēja vienā slidojumā un distances sākumā izvēlējās turēties aizmugurē, cīņā par vietu labāko divniekā, kas iekļuva pusfinālā, iesaistoties pēdējā aplī. Pēdējos metros labākā pozīcijā bija Puķītis, kurš centās izraut uzvaru, tomēr palika trešais un pusfinālam nekvalificējās.

Puķīti no otrās vietas šķīra vien septiņas sekundes tūkstošdaļas.

Tikmēr finālā sievietēm 1500 metru distancē par olimpisko čempioni tika kronēta Čoi, kura uzvaru nodrošināja, atraujoties sacensību pēdējos divos apļos.

Viņa finišēja pēc divām minūtēm un 24,948 sekundēm, otrās vietas ieguvēju Li apsteidzot par 0,755 sekundēm, kamēr bronzu izcīnīja Butāna, kura bija vēl 0,131 sekundi lēnāka.

Soču olimpisko spēļu čempione šajā distancē Jana Džou no Ķīnas šoreiz apstājās pusfinālā.

Kā vēstīts, otrdien 500 metros Čoi finišēja otrā, taču vēlāk viņa tika diskvalificēta, turklāt tas notika pēc incidenta ar Butānu. Tā rezultātā bronzu ieguva Butāna, kurai ar šorttreku pārņemtie dienvidkorejieši internetā izteica nāves draudus.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi