Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karjeras pēdējā startā paliek nepilnu sekundi aiz fināla sliekšņa

Izvēlē tā taktika nenostrādāja. Ātrslidotājs Haralds Silovs Pekinas olimpisko spēļu masu starta disciplīnā izvēlējās laimi meklēt atrāvienā, pirmajā starpfinišā nopelnīja trīs punktus, taču ar tiem nepietika fināla sasniegšanai. Silovs savā pusfinālā ieņēma devīto vietu un palika tūlīt aiz finālistu pulka. Kopējā vērtējumā Haraldam 17. vieta 30 dalībnieku konkurencē.

Masu startā bija divi pusfināli pa 15 dalībniekiem katrā. Sportisti slidoja 16 apļu, ik pēc četriem trīs labākie nopelnīja sprinta punktus.

"Sākums bija pasīvs, tāpēc vajadzēja "uzšaut", lai pārbaudītu reakciju. Dažreiz ir tā, ka palaiž prom," ar vārdu "uzšaut" Haralds domāja atraušanos no konkurentiem. Tas viņam arī izdevās. 

Silovs pirmajā starpfinišā nopelnīja trīs punktus, taču iztērēja vairāk spēka rezervju. 

"Kad jau biju ieskrējies, redzēju, ka mani sāk ķert rokā, un bija pārāk vēlu, lai laistu garām, tāpēc gāju līdz galam. Diemžēl pirmais sprints prasīja pārāk daudz enerģijas, pēc tam otrie un trešie punkti izskatījās vieglāki."

Finišā četriem ātrslidotājiem bija pa trim punktiem. Silovs no četrotnes finišēja pēdējais, tāpēc palika devītajā vietā.

Silovu no vietas finālā, ko pēdējais ieguva japānis Seitari Ičinohe šķīra nepilna sekunde (+0,96).

"Viņu stiprā puse ir izturība – tieši tas, kā man beigās pietrūka. Kājās vairs nebija daudz kas palicis. Viena iespēja bija uzticēties un atstāt visu uz finišu, taču grupa bija haotiska. Masu startā nav iespējams paredzēt, kā uzvedīsies grupa." Otrajā pusfinālā no grupas tika palaisti prom vairāki slidotāji. "Ja šāds scenārijs būtu ar mani, tad es būtu simtprocentīgi iekšā," pārliecību pauda Silovs, kuram smeldza sportista karjeru beigt uz fināla sliekšņa.

Phjončhanas 2018. gada olimpiskajās spēlēs Silovs masu starta arī savā pusfinālā palika devītais. "Diemžēl neuzliku odziņu uz kūciņas. Fināls masu startā – ko vēl vairāk varētu vēlēties? Bija tuvu tam, taču nesasniedzu," Haralda balsī bija jūtams sarūgtinājums. Sportists izteica cerību, ka ar šādu iznākumu nav sarūgtinājis citus.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā Haralds 1500 metru slidojumā patīkami iepriecināja ar ceturto vietu. 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūvērā viņš kļuva par pirmo sportistu, kurš vienā dienā startējis ātrslidošanā un šorttrekā.

Ātrslidošana. Olimpiskās sacensības Pekinā

Masu starts: 1. B. Svings (Beļģija), 2. Č. Dževons, 3. L. Senhūns (abi Koreja); ..17. H. Silovs (Latvija). Startēja 30. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi