Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķibermaņa četrinieks Vinterbergā izjauc Vācijas pjedestālu

Pasaules kausa (PK) sezona bobslejā piektdien Vācijas pilsētā Vinterbergā turpinājās ar sacensībām četriniekos, kur Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot 3.vietu. Tikmēr 19. vietā ierindojās Ralfa Bērziņa pilotētais Latvijas otrais četrinieks.

Ķibermanis pirmajā braucienā trasi veica 56,22 sekundēs, līderim Niko Valteram zaudējot 0,32 sekundes, kas ļāva ieņemt 4. vietu priekšā kanādietim Džastinam Kripsam. Zīmīgi, ka Valters, kuram šīs pēc savainojuma sadziedēšanas bija pirmās PK sacensības sezonā, startēja pēdējais. Otrais pēc pirmā brauciena bija Frančesko Frīdrihs (+0.14), bet trešais - vēl viens vācietis Johaness Lohners (+0.16). Bērziņa ekipāža startēja pati pirmā, bet finišā ieņēma 20. vietu (+0.97), kvalificējoties otrajam braucienam.

Otrajā braucienā Ķibermanim bija otrais labākais laiks, bet Bērziņam 11. vieta, summā Oskara četriniekam pakāpjoties uz trešo vietu, bet Ralfa komandai neizdevās pakāpties augstāk par 19. vietu (+1.46).

 

 

 

Abu braucienu summā triumfēja Frīdrihs, kuram 0,20 sekundes piekāpās Valters, bet Ķibermanis atpalika 0,40 sekundes. Oskars par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Lohneru, kuram otrais brauciens padevās pagalam neveiksmīgs. Līdz ar to Vācijai savā trasē neizdevās aizņemt visu goda pjedestālu.

Pēc sacensībām, sarunā ar Latvijas televīziju, treneris Sandis Prūsis neslēpa prieku par izcīnīto medaļu: "Ķibermanim otrais brauciens bija tiešām labs, īpaši pašas beigas. Vienīgi tagad jābaidās, ko rīt pretī liks vācieši, jo tieši pēc šādiem nelieliem zaudējumiem viņi kļūst īpaši nikni un spēcīgi. Šodien Frīdrihs nomainīja kamanas, startēja ar FES četrinieku. Redzēsim, kas viņam rīt padomā, kad notiks Eiropas čempionāts. Savukārt Bērziņš treniņus veica ļoti labi, bet šodienas pirmais brauciens laikam bija sliktākais, kāds šajā nedēļā viņam padevies. Otrajā jau bija krietni labāk, tāpēc jācer, ka rīt izdosies parādīt rezultātu savu spēju robežās. Iespējams, kaut kas arī ar to slīdamību nebija pirmajā braucienā, jo brauciena atklājēji ievērojami zaudēja nākamajiem," tā Prūsis.

 

Pasaules kausa kopvērtējumā Ķibermanis ar 602 punktiem četriniekos ieņem trešo pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja komanda nolēma Pasaules kausa sezonu turpināt ar Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžām, Oskaram Melbārdim pagaidām nepiedaloties šī līmeņa sacensībās.

Ķibermaņa ekipāžu stūma Lauris Kaufmanis, Arvis Vilkaste un Matīss Miknis. Savukārt Bērziņam palīdzēja Edgars Nemme, Edgars Pirogs un Dāvis Spriņģis.

Vinterbergā sportisti piektdien aizvadīja pirmās četrinieku sacensības, bet vēlreiz tās notiks dienu vēlāk, kad arī tiks noskaidrots Eiropas čempions.

Sportisti pagājušā gada pēdējos treniņus aizvadīja Siguldā, bet uz Vāciju devās 29.decembrī.

Sezonas pirmie divi Pasaules kausa posmi notika Leikplesidā, kur Ķibermanis divniekos bija divreiz ceturtais, bet četriniekos ieņēma otro un ceturto vietu. Bērziņš startēja tikai divnieku sacensībās, kurās bija 18. un 19.pozīcijā.

Kā pagājušā gada nogalē sarunā ar laikrakstu Diena norādīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, Melbārdis pagaidām Pasaules kausa sacensībās nepiedalīsies, jo nav vajadzības noraudzīties, kā sportists brauc pa otro desmitu.

Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Top komentāri

Malači!
M
Krievi,sūkā Vinterbergas ledu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi