Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa/Mikņa ekipāža izcīna sudraba medaļu gada pēdējās divnieku sacensībās

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa ekipāža svētdien Īglsas trasē izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa sezonas astotajās divnieku sacensībās.

Tikmēr Oskars Melbārdis/Edgars Nemme, startējot ar jaunām kamanām, bija sestie, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ieņēma desmito vietu.

Savu jau septīto uzvaru sezonā izcīnīja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Aleksandru Šilleru. Ķibermanis viņam divu braucienu summā zaudēja 0,78 sekundes, bet trešo vietu dalīja divi vācieši Johanness Lohners un Hanss Hannighofers.

Melbārdis zaudēja 1,16 sekundes, bet Bērziņš bija 1,51 sekundi lēnāks. 

Abos braucienos uzvarēja Frīdrihs, Ķibermanim bija otrais un trešais rezultāts, bet Melbārdis un Bērziņš bija attiecīgi sestie un desmitie.

Pirmajā braucienā Frīdrihs trasi veica 51,16 sekundēs un izdarīja nopietnu pieteikumu uzvarai, jo tuvākai sekotājs Ķibermanis bija 0,36 sekundes lēnāks. Vēl astoņas sekundes simtdaļas atpalika Lohners. Melbārdis zaudēja 0,55 sekundes, bet Bērziņš finišēja ar 0,78 sekunžu deficītu.

Otrajā braucienā Frīdrihe ekipāža startā ar 4,96 sekundēm atkārtoja 2011.gadā Melbārža un Daumanta Dreiškena sasniegto rekordu, bet finišēja vācieši pēc 51,24 sekundēm. Hannighofers zaudēja 0,41 sekundi un pakāpās uz trešo vietu, bet Ķibermanis bija vēl sekundes simtdaļu lēnāks. Melbārdis atpalika 0,61 sekundi, bet Bērziņš zaudēja 0,73 sekundes.

Pēc astoņām no 12 divnieku sacensībām kopvērtējumā pirmo vietu ar 1785 punktiem ieņem Frīdrihs, kuram ar 1639 punktiem seko Lohners, bet trešais ar 1534 ir Ķibermanis. Bērziņš iekrājis 1320 punktus un ir piektais, Melbārdis ar 960 punktiem ir desmitais, bet Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis ar Siguldā iekrātajiem attiecīgi 144 un 128 punktiem ir 22. un 23.vietā.

Ja Ķibermanis tāpat kā sestdien startēja kopā ar Mikni, tad Melbārža stūmēja lomā Arni Bebrišu nomainīja Nemme, kurš sestdien iestūma Bērziņu. Savukārt Berziņu svētdien iestūma Spriņģis.

Kopumā sacensībās piedalījās 19 divnieki.

Visos četros posmos Siguldā uzvaru izcīnīja Vācijas bobslejista Frančesko Frīdriha pilotētais divnieks. Īglsas trasē piektajā etapā Frīdriham nācās samierināties ar sudrabu, jo pārāks bija viņa tautietis Johanness Lohners, bet sestajā un septītajā posmā atkal labākais bija Frīdrihs.

Ķibermanis augstāko vietu - otro - ieņēma trešajā posmā Siguldā, pirms nedēļas abos posmos Austrijā finišējot trešajam, bet sestdien Īglsas trasē piekāpjoties vien Frīdriham.

Bērziņš augstākās vietas izcīnījis pirmajos divos posmos Siguldā, esot piektajā vietā. Iepriekšējā nedēļas nogalē viņam attiecīgi devītais un astotais rezultāts, bet sestdien - septītā vieta.

Savukārt Melbārdis piedalījies pēdējos piecos posmos, pēc septītās un ceturtās vietas Siguldā divreiz ierindojoties desmitajā un vienreiz - 11.vietā Īglsā.

Trases starta rekords kopš 2011.gada decembra joprojām ir latviešu - Melbārža un Daumanta Dreiškena - rokās, hronometram apstājoties pēc 4,96 sekundēm.

Iepriekšējā sezonā Insbrukā uzvarēja Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu. Otrais bija brits Breds Hals, trešais - vācietis Rihards Elsners, kurš pagaidām Vācijas komandā startam PK posmos nav. Desmitā bija Bērziņa pilotētā ekipāža, bet 23.vietā ierindojās Ķibermaņa ekipāža, pašam pilotam traumas dēļ startējot bobā.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

No vadošajām valstīm pagaidām posmos nepiedalās ASV, Kanādas un Dienvidkorejas bobslejisti.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis divniekos izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14.pozīcijā. 30.vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.

pievienota astotā rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi