Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Latvija Phjončhanā: Pirmie sāk kamaniņu braucēji, Bendika un Puķītis

Sestdiena, 10. februāris, būs Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu pirmā sacensību diena, kurā tiks sadalīti pavisam pieci medaļu komplekti - 7,5 km sprintā biatlonā sievietēm, distanču slēpošanā sievietēm (15 km skiatlonā), šorttrekā 1500 metros kungiem, tramplīnlēkšanā kungiem (mazais tramplīns) un ātrslidošanā dāmām 3000 m distancē. Pirmajā sacensību dienā uz starta izies arī pieci Latvijas pārstāvji. Sacensības iespējams vērot Latvijas televīzijas 7. kanālā.

Plkst. 12 pēc Latvijas laika sāksies priekšskrējieni 1500 metru distancē šorttrekā, kur piektajā no tiem startēs mūsu Roberto Puķītis. Pusfinālam kvalificēsies katra skrējiena trīs ātrākie sportisti. Pirms četriem gadiem Roberto šajā distancē ieņēma 15. vietu jeb apstājās pusfinālā, kur iekļuva vien ar tiesnešu lēmumu pēc  neatļautas konkurenta rīcības.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 1500 metros startēs Roberts Zvejnieks, tomēr sacīkšu priekšvakarā distancei tika pieteikts Puķītis. Tas darīts, lai abiem sportistiem olimpiskajās spēlēs būtu vienāds startu skaits - pa diviem.

Plkst. 12:10 Alpensia ledus trasē sāksies kamaniņu braukšana kungiem, kur vieniniekiem Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks. Pēdējos treniņos no mūsējiem vislabāk veicās Aparjodam, bet Dārznieks piedzīvoja kritenu. Aparjods pirmajā braucienā startēs astotais, Kivleniekam ticis 17. starta numurs, bet Dārznieks trasē dosies kā 21. Uzvarētāju noskaidros pēc četriem braucieniem, divi atlikušie notiks svētdien.

Olimpiskā pieredze no šīs trijotnes ir vienīgi Kivleniekam, kurš pirms astoņiem gadiem Vankūvērā debijas reizē tika pie 18. vietas. bet Sočos 2014. gadā tika divas pozīcijas augstāk. Progresa līkne jāturpina!

Savukārt plkst. 13.15 Alpensia slēpošanas centrā sāksies 7,5 km sprints biatlonā sievietēm, kur startēs arī mūsu olimpiskā debitante Baiba Bendika. Viņas galvenais olimpiskais uzdevums būs kvalificēties masu startam, kas nozīmē, ka gana augstas vietas jāizcīna kā sprintā un iedzīšanā, tā 15 km klasikā. Sprintā Baiba trasē dosies plkst. 13:44 ar 58. starta numuru.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi