Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija Phjončhanā: Silovs lūko uzrādīt augstvērtīgu rezultātu arī 1000 metru distancē

Phjončhanas olimpisko spēļu 14.dienā piektdien no Latvijas sportistiem sacensības aizvadīs tikai ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš spēkosies 1000 metru distancē.

Sacensības sāksies plkst.12 pēc Latvijas laika un tiešraidē tās translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Silovs startēs desmitajā slidojumā, kuru sāks no ārējā celiņa. Viņam slidojumā kompāniju sastādīs amerikānis Mičels Vitmors.

1000 metru distancei pieteikušies 36 ātrslidotāji.

Kā vēstīts, 1500 metru distancē Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu, gūdams karjeras lielāko panākumu. Viņš no goda pjedestāla atpalika tikai par 0,32 sekundēm.

"1000 metros startā zaudēju kādu pussekundi. Ja tur sanāks starts, tad var pacīnīties arī par pirmo desmitnieku. Tas ir vairāk sprinteru pasākums," par gaidāmo startu 1000 metros komentēja Silovs.

Šīs Silovam ir trešās olimpiskās spēles karjerā un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. 2010.gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs guva desmito vietu šorttrekā 1500 metros un 14.vietu 1000 metros, kā arī 12.vietu ātrslidošanā 500 metros. Savukārt Sočos viņš guva 14.vietu 1500 metros, kamēr 1000 metros ieņēma 24.vietu, bet 500 metros samierinājās ar 37.pozīciju.

Ģimenes apstākļu dēļ Silovs izlaida gandrīz visu pagājušo sezonu, bet šosezon uz ledus atgriezās ar augstiem rezultātiem un droši kvalificējās olimpiskajām spēlēm. Silovam veiksmīgākā ir masu starta distance, kas Phjončhanā debitēs olimpiskajā programmā, un janvārī viņš tajā gandrīz kļuva par Eiropas čempionu - Silovs finišēja pirmais pēc sešpadsmitā apļa, kurā bija jānoslēdz sacensības, tomēr tablo kļūdas dēļ sportisti veica vēl vienu apli un tajā latvietis vairs nebija starp ātrākajiem.

Masu startā ātrslidotāji sacentīsies sestdien.

Bez sacensībām ātrslidošanā šodien tiks sadalīt vēl trīs medaļu komplekti. Par godalgām cīnīsies daiļslidotājas, kur sieviešu konkurencē Latvijas pārstāve Diāna Ņikitina īsajā programmā ieņēma 26.vietu, izvēles programmai nekvalificējoties. Tāpat aizraujošas sacensības gaidāmas 4x7,5 kilometru stafetē biatlonā vīriem, kā arī dāmām frīstaila sacensību slēpošanas krosā.

Tāpat piektdien norisināsies hokeja turnīra pusfināli, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajiem Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas tiekoties ar Čehiju, bet pārsteidzošajai Vācijai duelējoties ar iepriekšējo olimpisko spēļu čempioni Kanādu.

Piektdien noskaidrosies arī bronzas medaļu ieguvēji vīru kērlinga turnīrā, Šveicei spēkojoties ar Kanādu. Tikmēr finālistes tiks noskaidrotas dāmu turnīrā, pusfinālos sensacionālajai Dienvidkorejai spēkojoties ar Japānu, bet Zviedrijai duelējoties ar Lielbritāniju.

Kā vēstīts, pirmdien Latvija tika pie pirmās medaļas Phjončhanā, trešo vietu divnieku sacensībās izcīnot Oskara Melbārža un Jāņa Strengas ekipāžai.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti. Salīdzinot ar iepriekšējām Ziemas olimpiskajām spēlēm, delegācijas sastāvs ir mazākais kopš 1998.gada Nagano Olimpiādes, bet tam ir vienkāršs izskaidrojums - četrgades nozīmīgākajam forumam nav kvalificējusies Latvijas hokeja izlase, kas uzreiz palielina dalībnieku skaitu, jo hokeja komandā var pieteikt 25 spēlētājus.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti. Sacensību programmā debitēs četras disciplīnas - "Big Air" snovbords, jaukto pāru sacensības kērlingā, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm Ziemas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nebija gatava maksāt par hokejistu transportēšanu un apdrošināšanu.

Phjončhana par 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu tika izraudzīta 2011.gada jūlijā, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 123.Sesijā balsojumā pārliecinoši apsteidzot Vācijas pilsētu Minheni un Ansī pilsētu Francijā. Dienvidkorejā šī būs otrā Olimpiāde, jo 1988.gadā galvaspilsētā Seulā notika Vasaras olimpiskās spēles.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija būs 25.februārī, bet nākamā Ziemas Olimpiāde notiks 2022.gadā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi