Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijai Pekinā būs viena no jaunākajām delegācijām

Iespējamas izmaiņas, taču prognozējamais sportistu skaits 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā varētu būt 56 sportisti – otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē ziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Rezervistu statusā ir vairāki Latvijas atlēti, tāpēc galīgais sastāvs, pēc Tikmera teiktā, būs zināms laika posmā no 20. janvāra līdz spēļu sākumam – 4. februārim. Speciālo ielūgumu varētu saņemt ātrslidotājs Haralds Silovs, kas ir pirmā rezervista statusā. Tāpat tūlīt "aiz strīpas" ir biatlonisti Renārs Birkentāls un Sanita Buliņa. Atteikumu gadījumā viņiem paveras iespēja nokļūt Pekinā.

Lielāko daļu delegācijas veidos hokeja izlase ar 25 spēlētājiem. Piekto reizi pēc neatkarības atgūšanas hokejisti spēlēs olimpiskajā turnīrā. Iepriekšējās reizes bija 2002., 2006., 2010., un 2014. gadā.

Individuālajos sporta veidos varētu būt 31 Latvijas sportists, turklāt 17 atlētiem šīs būs pirmās olimpiskās spēles. 

Komandas vidējais vecums ir ap 25 gadiem, un tā būs viena no Latvijas jaunākajām sportistu delegācijām ziemas olimpiskajās spēlēs. Pārējā delegācijā bez sportistiem varētu būt apmēram 50–55 personas, un liela daļa – ap 14 personām, tajā skaitā treneri, būs Latvijas hokeja izlases sastāvā. Visi Latvijas delegācijas pārstāvji esot vakcinējušies pret Covid-19. Pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas Latvijā būs pārstāvēta ziemeļu divcīņa. Olimpisko ceļazīmi ir ieguvis Markuss Vinogradovs.

Kuplākās delegācijas Latvijai bija 2006. gadā Turīnā un 2014. gadā Sočos, kad Latviju ziemas spēlēs pārstāvēja 57 sportisti. Trešdien LOK Izpildkomitejas sēdē tiks izziņots paredzamais Latvijas olimpiskās komandas sastāvs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi