Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas biatlonisti PK stafetē mēro trīs soda apļus un ieņem 21.vietu

Latvijas biatlona izlases vīriešu kvartets sestdien Vācijas trasē Oberhofā Pasaules kausa ceturtā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās mēroja trīs soda apļus un ierindojās 21.vietā.

Latvijas izlase trīsreiz mēroja soda apli un izmantoja 18 rezerves patronas, no uzvarētājiem norvēģiem atpaliekot par septiņām minūtēm un 5,2 sekundēm.

Pirmajā posmā Edgars Mise ugunslīnijā kļūdījās četrreiz, iztika bez soda apļiem un stafeti nodeva Aleksandram Patrijukam stafeti kā 25. 26 izlašu vērtējumā minūti un 42,2 sekundes aiz norvēģiem.

Otrajā posmā Patrijuks trīsreiz kļūdījās guļus šautuvē un finišēja 24.vietā trīs minūtes un 13,3 sekundes aiz norvēģiem, bez bulgāriem apsteidzot arī poļus.

Trešajā posmā Robertam Slotiņam trīs kļūdas šautuvē guļus, bet šautuvē stāvus ar trim rezerves patronām neizdevās iznīcināt visus piecus mērķus, dodoties soda aplī. Latviju apdzina Polija, un Andrejam Rastorgujevam viņš stafeti nodeva piecas minūtes un 28 sekundes aiz Norvēģijas izlases.

Rastorgujevs jau šaušanā guļus nopelnīja divus soda apļus, stāvus ugunslīnijā iztiekot ar divām rezerves patronām no trim. Finišā viņš Latviju pacēla uz 21.vietu, bez poļiem apsteidzot arī Dienvidkorejas, Beļģijas un Itālijas vienības un par septiņām minūtēm un 5,2 sekundēm atpaliekot no uzvarētājiem norvēģiem.

Norvēģi sacensības beidza stundā 19 minūtēs un 32,3 sekundēs. Arī viņi mēroja divus soda apļus un izmantoja astoņas rezerves patronas. Par 4,4 sekundēm izdevās apsteigt Franciju, kurai arī divi soda apļi, bet par diviem "pūdeļiem" mazāk, bet par 48,2 sekundēm - Vācijai, kas bez diviem soda apļiem sakrāja arī 14 kļūdas šautuvē. Francijai abus soda apļus jau pirmajā posmā nopelnīja Emiljēns Žaklēns, pēc pirmā posma esot vien 21.vietā.

Sezonas pirmajā posmā Estešundā Latvija tika apsteigta par apli un izstājās, bet nākamajās stafetes sacensībās ieņēma 21.vietu. Pēdējo gadu labākais sniegums stafetē Latvijai bija pirms divām sezonām, kad Latvija izcīnīja desmito vietu. 

Arī 4x6 kilometru stafetē sievietēm, kur Latvijas izlase nestartēja, uzvarēja Norvēģija, kas līderpozīcijas pārņēma trešā posma laikā. Ar 11 kļūdām šautuvē Norvēģijas izlasei bija vajadzīga stunda 14 minūtes un 11,6 sekundes, lai pabeigtu sacensības. Norvēģietes par 21,1 sekundi apsteidza zviedrietes, kuras ugunslīnijā kļūdījās par reizi mazāk, un par 33,1 sekundi - Franciju, kas šautuvē kļūdījās 12 reizes.

Jau ziņots, ka Oberhofā sprintā labāko rezultātu sasniedza Rastorgujevs, kurš izcīnīja 18.vietu un ir pirmais rezervists svētdienas sacensībām 15 kilometru distancē ar kopēju startu. Patrijuks, Slotiņš un Baiba Bendika sprintā ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi