Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas biatlonistus pasaules čempionāta jauktajā stafetē apsteidz par apli

Lai arī Latvijas komanda ceturtdien sekmīgi iesāka Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta 2x6+2x7,5 kilometru jaukto stafeti, tā tik un tā tika apdzīta par apli.

Tikmēr ceturto reizi par pasaules čempioniem šajā disciplīnā kļuva Norvēģijas biatlonisti, kuru sastāvā startēja Marte Ulsbū-Reiselanna, Tīrila Ekhofa, Juhanness Tīngnēss Bē un Vetls Šostads Kristiansens.

Vēl pēc pirmajiem diviem posmiem, ko veica dāmas, norvēģi bija otrie, bet vadību pēc piektās šaušanas pārņēma J.T.Bē. Pirms noslēdzošā etapa norvēģiem pār Vāciju bija jau 15,4 sekunžu pārsvars. Kristiansens vadību arī noturēja, lai arī sākotnēji tā tika nedaudz samazināta, bet pēdējā šaušanā vācietis Benedikts Dols bija spiests izmantot divas rezerves patronas, kas viņam lika zaudēt vairākas sekundes.

Finišā Kristiansens konkurentu apsteidza par 13,1 sekundi, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pjedestāla kāpa Itālija, kas tādējādi izcīnīja bronzu. Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja Krievija, Zviedrija un Čehija.

Savukārt Latvijas izlases sastāvā ceturtdien bija pieteikti Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš, bet startēja tikai trīs no viņiem. Bendika sacensības iesāka atzīstami, jo katrā no pirmajām divām ugunslīnijām izmantoja pa vienai rezerves patronai, bet savu posmu viņa noslēdza augstajā devītajā vietā, tomēr uzreiz pēc tam iestājās manāms kritums. Matvijenko līdz savai pirmajai šaušanai jau bija atkritusi uz 20.pozīciju, bet kopumā arī viņa izmantoja divas rezerves patronas un savu etapu noslēdza 23.pozīcijā starp 26 komandām.

Pēcāk trasē devās arī Patrijuks, tomēr viņš ātri vien tika apdzīts par apli, tobrīd ieņemot 23.pozīciju.

Piektdien pasaules čempionātā norisināsies 7,5 kilometru sprints dāmām, bet sestdien būs desmit kilometru sprints kungiem, kamēr svētdien notiks sacensības iedzīšanā. Nākamnedēļ medaļu komplekti tiks dalīti individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar masu startu.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi