Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas dāmu kērlinga izlase ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu B divīzijā

Latvijas dāmu kērlinga izlase sestdien Skotijā ar uzvaru sāka Eiropas čempionātu B divīzijā.

Latvijas dāmas pārliecinoši ar 6-1 uzvarēja Lietuvu. Uzvarētājas pa vienam punktam nopelnīja pirmajā, trešajā un piektajā endā, savukārt septītajā endā guva divus punktus un panāca 5-0 savā labā. Astotajā endā lietuvietes vienu punktu atguva, tomēr nākamajā Latvijas komanda atbildēja ar to pašu, tāpēc cīņa pēc devītā enda tika pabeigta, desmito endu nemaz neaizvadot.

Vēlāk sestdien Latvijas izlase, kurā startē Santa Blumberga (skips), Ieva Krusta, Zanda Bikše, Evelīna Barone un spēlējošā trenere Iveta Staša-Šaršūne, tiksies ar Turciju.

Tikmēr svētdien Latvijas kērlingistes mērosies spēkiem ar Nīderlandi un Angliju, pirmdien spēlēs pret Poliju un Ungāriju, otrdien mērosies spēkiem ar Slovākiju un Baltkrieviju, bet trešdien eksaminēs Igaunijas izlasi.

B divīzijā desmit dāmu izlases cīnās par ceļazīmi uz A divīziju.

Sestdien Eiropas čempionātu B divīzijā sāks arī Latvijas vīriešu izlase, kurā startēs Ritvars Gulbis (skips), Normunds Šaršūns, Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš un Jānis Klīve, bet treneris ir Roberts Krusts.

Latvijas kērlingisti sestdien tiksies ar Ungāriju, svētdien spēlēs pret Angliju, pirmdien ar Beļģiju, otrdien ar Igauniju un Poliju, bet trešdien ar Slovākiju.

Vīriešiem B divīzijā komandas ir sadalītas divās grupās, labākajām pēc tam arī cīnoties par ceļazīmi uz A divīziju.

Skotijā vienlaicīgi norisinās arī Eiropas čempionāta A divīzijā, kurā ne tikai noskaidros Vecā kontinenta labākās komandas, bet arī notiks cīņa par ceļazīmēm uz 2017.gada pasaules čempionātu.

Pērn abas Latvijas izlases Eiropas čempionāta B divīzijā palika trešajā vietā, kas liedza atgriezties spēcīgākajā A divīzijā, kur abas izlases spēlēja 2013. un 2014.gadā.

Pirms trīs gadiem dāmas A divīzijā ieņēma septīto vietu, bet kungi palika astotie, izcīnot līdz šim augstākās vietas A divīzijā.

Sieviešu izlase 2009.gadā pirmo reizi iekļuva starp B divīzijas divām labākajām valstsvienībām, kamēr vīriešiem tas pirmoreiz izdevās gadu vēlāk. Kopš tā laika Latvijas komandām vienmēr bija izdevies noturēties A divīzijā starp desmit labākajām Eiropas komandām vai arī atgriezties tajā nākamajā gadā, tomēr pērn šī sistēma tika lauzta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi