Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas kamaniņu braucēji sezonas pēdējā komandu stafetē samierinās ar piekto vietu

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme svētdien Vinterbergā ieņēma piekto vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā posma komandu stafetē. Vēl pirms tam Aparjods izcīnīja sesto vietu individuālajās sacensībās.

Pirms šī posma kopvērtējumā latvieši jau bija nodrošinājuši otro vietu, bet, lai izcīnītu uzvaru, bija jāsadzēš 40 punktu deficīts.

Latvieši startēja kā priekšpēdējie no astoņām komandām, finišējot divās minūtēs un 23,662 sekundēs, kas tobrīd bija ceturtais rezultāts. Lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā, Vācijas kvartetam bija jāpaliek bez rezultāta.

Mājinieki Anna Berreitere, Makss Langenhans un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts uzrādīja otro rezultātu, par 0,559 sekundēm zaudējot Austrijas komandai ar Madeleini Egli, Jonass Milleru un Juri Tomasu Gatu/Rikardo Martinu Šepfu sastāvā. Trešie ar 0,838 sekunžu deficītu bija ASV kamaniņu braucēji.

Latvijas kvartets uzvarētājiem zaudēja 0,930 sekundes, piekāpjoties arī Itālijai, bet apsteidzot divas no finišējušajām komandām - Rumāniju un Poliju. Ķīnas komanda tika diskvalificēta.

Latvieši šosezon uzvarēja abās stafetēs, kas notika Siguldā, bet sešu sacensību summā Latvijas sportisti iekrāja 470 punktus jeb 70 mazāk, nekā vācieši. 130 punkti mazāk bija Austrija, kas par pieciem punktiem apsteidza ASV. Ieskaites punktus guva 11 valstis, savukārt kanādieši savās vienīgajās sacensībās tika diskvalificēti. 

Plānots, ka nākamajā nedēļas nogalē Siguldā notiks Latvijas čempionāts kamaniņu sportā.

Vēl pirms stafetes Aparjods ierindojās sestajā vietā individuālajās sacensībās, Gints Bērziņš bija 11., bet juniors Kaspars Rinks piedzīvoja kritienu pirmajā braucienā.

Aparjods Pasaules kausa kopvērtējumā, izņemot sprinta sacensības, ierindojās ceturtajā vietā, bet cīņā par Lielo kristāla globusu viņš bija sestais. Par sezonas uzvarētāju kļuva itālis Dominiks Fišnallers, kurš svētdien bija tieši priekšā Aparjodam.

Sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja vācietis Makss Langenhans, kurš aiz sevis atstāja trīs austriešus. Summā Jonass Millers viņam zaudēja 0,179 sekundes, Niko Glairšers - 0,239 sekundes un Volfgangs Kindls - 0,329 sekundes. Aparjods bija 0,405 sekundes lēnāks, bet Bērziņš uzvarētājam zaudēja 0,851 sekundi.

Pēc pirmā brauciena Aparjods bija trešajā vietā, trasi veicot 51,762 sekundēs, kas bija 0,074 sekundes lēnāk par līderi Kindlu un 0,038 sekundes lēnāk par otro rezultātu uzrādījušo Langenhanu. Bērziņš Kindlam zaudēja 0,310 sekundes un bija 11., bet Rinks, tāpat kā Nāciju kausā, arī pamatsacensībās piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Otrajā braucienā Langenhans sasniedza jaunu trases rekordu un pakāpās uz pirmo vietu. Aparjods ar desmito rezultātu nenoturējās pirmajā trijniekā un samierinājās ar sesto vietu, kamēr Bērziņam arī otrajā braucienā bija 11. rezultāts.

Sezonas kopvērtējumā, ieskaitot pamatsacensības un Sprinta kausu, ar 812 punktiem uzvarēja Fišnallers, aiz kura bija divi vācieši Fēlikss Lohs (767 punkti) un pusi no sezonas startējušais Langenhans (685). Aparjods bija sestais (600), Bērziņš - devītais (467), bet Rinks - 33. (57).

Vērtējot tikai pamatsacensības, uzvarēja Lohs (627), otro vietu ieņēma Fišnallers (592), bet trešais bija Langenhans (585). Aparjods pirmajam trijniekam zaudēja 70 punktus un bija ceturtais, Bērziņš ieņēma devīto vietu (366), bet Rinks bija 32.pozīcijā (57).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi