Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas kērlingistes PČ juniorēm svin trešo panākumu pēc kārtas

Latvijas sieviešu kērlinga junioru izlase trešdien Krasnojarskā svinēja uzvaru A divīzijas pasaules čempionātā septītajā spēlē, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas.

Latvijas juniores ar rezultātu 8:7 ekstra endā pārspēja vienaudzes no Zviedrijas.

Pirmajos sešos endos komandas apmainījās četriem punktiem - pirmajā un trešajā Latvija guva punktu, bet piektajā divus, taču pāra endos pretinieces atbildēja ar to pašu. Nākamajos trīs endos latvietis guva pa punktam un pirms desmitā enda bija vadībā ar 7:4. 

Tiesa, zviedrietes ar trim punktiem izrāva neizšķirtu, līdz ar to mača uzvarētāja noskaidrojās ekstra endā, kurā Latvija pievienoja vēl vienu punktu, svinot dramatisku uzvaru ar 8:7.

Latvija ar trim uzvarām septiņos mačos turnīra tabulā ieņem dalītu sesto vietu ar Šveici.

Jau ziņots, ka Latvija iepriekšējās spēlēs ar 3:9 piekāpās Dienvidkorejai, ar 4:7 zaudēts Krievijai, ar 4:8 - Dānijai un ar 2:9 - Japānai. Otrdien latvietes tika pie pirmajām divām uzvarām - 7:6 pār Norvēģiju u n 11:3 pār Ungāriju.

Latvietēm turpinājumā būs jāspēkojas ar Kanādas un Šveices komandām.

Latvijas izlasi šajā čempionātā pārstāv Evelīna Barone, Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, kā arī treneres asistente Ieva Krusta.

Latvijas juniores pagājušā gada decembra vidū pasaules čempionāta B divīzijā izcīnīja otro vietu, kas deva iespēju debitēt A divīzijas čempionātā. Šajā divīzijā startēs vien desmit spēcīgākās pasaules izlases.

Pasaules junioru kērlinga čempionāts sieviešu un vīriešu konkurencē norisinās no 15. līdz 22.februārim, kopumā piedaloties 20 komandām. Pasaules junioru čempionātā piedalās sportisti, kas vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu. Latvijas puišu izlase šajā divīzijā nestartē.

Sacensību dalībnieki vispirms aizvadīs pamatturnīru, izspēlējot apļa turnīra kārtu. Labākās četras katra dzimuma komandas turpinās cīņu par čempionu titulu. Noslēdzoties čempionātam, kopvērtējuma sešas labākās valstis un Ķīna kā mājinieki kvalificēsies 2021.gada pasaules A divīzijas čempionātam, kas kā izmēģinājuma sacensības tiks rīkotas 2022.gada olimpisko spēļu kērlinga sacensību arēnā Pekinā, Ķīnā.

Pasaules junioru čempionāts kērlingā Krasnojarskā norisināsies līdz nākamajai sestdienai.

Pērn par uzvarētājām junioru čempionātā tika kronētas Krievijas sportistes, kuras šogad sastāvā veikušas tikai vienu izmaiņu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi