Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas sieviešu biatlona stafetes komanda PČ ierindojas 23.vietā

Latvijas sieviešu biatlona stafetes komanda sestdien pasaules čempionāta 4x6 kilometru stafetē tika apsteigta par apli, kā rezultātā valstsvienība ierindojās 23.pozīcijā.

Uzvaru dāmu 4x6 kilometru stafetē svinēja Norvēģijas izlase, kas šosezon Pasaules kausa ieskaitē stafetes disciplīnā ir pārliecinoši labākā komanda. Norvēģietes izmantoja deviņas rezerves patronas un izslēpoja tikai vienu soda apli, tuvākās konkurentes no Vācijas apsteidzot par 10,7 sekundēm.

Bronzu izcīnīja Ukraina, kas uzvarētājām zaudēja 18,4 sekundes. Nedz Vācija, nedz Ukraina soda apļus šajā stafetē neslēpoja.

Norvēģijas izlase no konkurentēm iepalika sestajā šautuvē, kad Tirila Ekhofa neaizvēra vienu mērķi un devās izslēpot soda apli. Tobrīd līderpozīciju pārņēma Polija, kas apsteidza arī Itāliju, Krieviju un Vāciju. Pēdējās divās ugunslīnijās Marte Ulsbū-Reiselanna bija nekļūdīga un drīz vien izvirzījās vadībā, izcīnot savai komandai uzvaru.

Latvijas izlasē pirmo posmu veica Jūlija Matvijenko, stafeti pārņēma jaunākā dalībniece Sanita Buliņa, bet nākamie etapi bija paredzēti Baibai Bendikai un Ievai Pūcei.

Matvijenko pirmajās divās šautuvēs izmantoja četras rezerves patronas, bet Buliņai bija nepieciešama tikai viena. Buliņa gan nepaspēja nodot stafeti Bendikai, jo tika apsteigta par apli, kā rezultātā Latvijas izlase izcīnīja pēdējo, 23.vietu.

Pozīciju zemāk atrodama Igaunija, kas tika diskvalificēta, bet bez Latvijas kopumā par apli tika apsteigtas vēl četras valstis - Dienvidkoreja, Slovēnija, Bulgārija un Japāna.

Līdz šim pēdējo reizi stafetē Latvija piedalījās 2012.gadā, kad Rūpoldingā Žanna Juškāne, Inga Paškovska, Bendika un Anete Brice tika apsteigtas par apli un ieņēma pēdējo vietu starp 26 komandām.

Sestdien notika priekšpēdējās no sešām šosezon Pasaules kausā aizvadītajām stafetēm. Iepriekšējās četrās uzvarējušas norvēģietes, kuras likumsakarīgi ir kopvērtējuma līderes.

Vēlāk, plkst.15.45, 4x7,5 kilometru stafetes sacensības aizvadīs vīri. Stafeti tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Latvija startēs astotajā rindā un tai būs 24.numurs no 27 komandām. Pirmais etaps piešķirts pasaules čempionāta laikā apslimušajam Edgaram Misem, otrajā dosies Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, trešais posms atvēlēts Robertam Slotiņam, bet ceturtais - Aleksandram Patrijukam.

Latvijas augstākā vieta pasaules čempionātos ir 1999.gadā Kontiolahti izcīnītā piektā pozīcija, kuru latviešiem sasniedza leģendārais četrinieks Oļegs Maļuhins, Ilmārs Bricis, Gundars Upenieks un Jēkabs Nākums. Pēdējos piecos čempionātos Latvija bijusi ārpus pirmā divdesmitnieka, bet pērn Estešundā Patrijuks, Mise, Slotiņš un Rastorgujevs tika apsteigti par apli un ieņēma 24.vietu, apsteidzot divas valstis.

Sezonas pirmajās trīs stafetēs uzvarēja Norvēģija, bet ceturtajā viņu sēriju pārtrauca Francija.

Čempionāta noslēgumā svētdien būs sacensībās ar kopēju startu, kurās piedalīsies Bendika. Viņa no Latvijas biatlonistiem šajā čempionātā sasniegusi augstvērtīgākos rezultātus.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi