Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

M.Dukuram astotais Eiropas čempiona tituls, Tomasam sudrabs

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri Vācijas trasē Vinterbergā sestdien ieņēma pirmās divas vietas Eiropas čempionātā skeletonā, kas reizē ir arī Pasaules kausa sezonas ceturtais posms. Trešais šoreiz Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs.

Dubultuzvaru Eiropas čempionātā brāļi izcīnījuši trešo reizi vēsturē, sekojot panākumiem 2012. un 2014.gadā, bet īpaši unikāls bija pērnais gads, kad latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta. Martins Dukurs Eiropas čempionātā triumfējis jau astoto gadu pēc kārtas.

Tāpat Martins Dukurs kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi.

 

Sestdienas sacensībās pirmajā braucienā Martins Dukurs trasi veica 56,14 sekundēs, sasniedzot labāko rezultātu, bet vecākais brālis no viņa atpalika vien par 0,02 sekundēm. Tomass Dukurs šoreiz veica ļoti labu trases augšdaļu, kas ilgu laiku pat ļāva atrasties brauciena vadībā.

Tikmēr otrajā braucienā Martins Dukurs jau bija ļoti pārliecinoši ātrākais, bet Tomass Dukurs gluži pretēji aizvadīja neveiksmīgu trases augšu un bija vien septītais ātrākais trasē, bet summā noturēja otro vietu, jo pēc pirmā brauciena bija iekrāts vairāk nekā divu desmitdaļu pārsvars.

Abus brāļus divu braucienu summā šķīra 0,62 sekundes.

Sacensībās trešo vietu izcīnīja krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš atgriezās pēc viena posma izlaišanas diskvalifikācijas dēļ. Viņš pēc pirmā brauciena bija tikai sestais, bet otrajā sasniedza otro rezultātu un summā piekāpās Tomasam Dukuram par 0,05 sekundēm.

Ceturtais palika Vācijas skeletonists Kristofers Grotērs, bet tikai piekto vietu guva līdzšinējais kopvērtējuma līderis Juns Sunbins no Dienvidkorejas, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais.

Martins Dukurs karjerā guvis astoņas zelta godalgas, bet Tomass Dukurs sestdien tika pie septītās Eiropas čempionāta medaļas - bez pērn izcīnītā zelta viņam ir arī trīs sudraba un trīs bronzas medaļas.

Pirms šīs nedēļas šosezon abiem brāļiem Pasaules kausa posmos gan nav klājies tik labi, kā iepriekšējās sezonās. Pirms nedēļas sacensībās Altenbergas trasē M.Dukurs ieņēma otro vietu, pirmo reizi sezonā kāpjot uz goda pjedestāla, savukārt sezonas pirmajos divos posmos Ziemeļamerikas trasēs Vistlerā un Leikplesidā viņš bija ceturtais un piektais. Savukārt T.Dukuram līdz šim labākais rezultāts bija Leikplesidā, kurā viņš ieņēma ceturto vietu, bet pirms nedēļas Altenbergā viņš bija septītais.

Vinterbergā ar pilnu komandu atkal var startēt Krievija, trasē atgriežoties arī olimpiskajam čempionam Aleksandram Tretjakovam. Viņš, tāpat kā vēl trīs komandas biedri, iepriekšējo posmu Altenbergā bija spiesti izlaist, jo Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) viņiem pirms gadu mijas piesprieda pagaidu diskvalifikāciju. Šādas sankcijas tika piemērotas, jo ir pamatotas aizdomas, ka 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, kur Tretjakovs uzvarēja, viņi lietojuši aizliegtās vielas.

Tomēr pagājušās nedēļas beigās IBSF pēc Krievijas sportistu uzklausīšanas pagaidu diskvalifikāciju pierādījumu trūkuma dēļ atcēla.

Tretjakovs pēc pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem bija kopvērtējuma līderis.

Svētdien Eiropas čempionātu un Pasaules kausa posmu aizvadīs skeletonistes, kur dalībnieču vidū būs Lelde Priedulēna.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītajā mēnesī lielākā aktualitāte saistībā ar skeletonu bija Soču trasē iepriekš plānotā pasaules čempionāta atcelšana. Kā pirmie pret došanos uz Krieviju iebilda tieši Dukuri, paziņojot ka uz Sočiem nedosies. Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet IBSF lēma planētas meistarsacīkstes bobslejā un skeletonā pārcelt uz Kēnigszē trasi, Vācijā.

M.Dukurs šosezon lūko kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Junu Sunbinu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M.Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā.

Pašlaik 32 gadus vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015. un 2016.gadā, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Pasaules kausa izcīņā skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi. Pēc etapa Vinterbergā, sacensības notiks arī Sanktmoricā, Kēnigszē, Īglsā un Phjončhanā.

Top komentāri

Elmārs
E
Lai dzīvo WADA, čempionu kalve....
NAV VIENALGA
N
nu, ko! kritiķiem mutes ciet, ibio!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi