Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Martins Dukurs: Arī bez manām kļūdām Tregubovs nebūtu noķerams

Martins Dukurs sestdien Pasaules kausa posmā Siguldā, aizvadot braucienus bez kļūdām, tāpat piekāptos Ņikitam Tregubovam, uzskata latviešu sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Martins Dukurs sestdien Siguldā ieņēma otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā, kamēr Tomass Dukurs bija sestais, bet Ivo Šteinbergs debijā ierindojās 11.vietā.

Latvijas posmā uzvaru svinēja Krievijas skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš bija ātrākais abos braucienos. Tregubovs pirms nepilniem diviem gadiem Siguldā tika kronēts par pasaules junioru čempionu.

"Pirmajā braucienā bija ļoti rupjas kļūdas. Treniņos viss bija citādāk, virāžās kamana iet ne tā kā vajag. Otrais brauciens jau bija labāks. Domāju, arī bez manām kļūdām Tregubovs nebūtu noķerams. Otrais brauciens man bija gana solīds, bet tik un tā no viņa atpaliku diezgan daudz. Lejas ātrumi viņam bija stipri lielāki. Tregubovs bija objektīvi labāks," sarunā ar žurnālistiem atzina M. Dukurs.

Latviešu skeletonists šobrīd uzsvaru liek uz pašas labākās tehnikas meklējumiem.

"Varbūt man mazliet vēl jāadaptējas pie jaunās tehnikas, bet sacensības visu saliek vietās. Treniņi ir viens, bet sacensībās pie augsta pulsa uzvedies pavisam citādāk. Slidas izvēle, man šķiet, bija laba. Pie vainas šodien bija tikai mana braukšana. Domāju sakrita viss kopā - jaunās sezonas sākums, jauna tehnika. Priecīgs esmu par uzrādītajiem laikiem startā, biju domājis, ka atpalikšu vairāk," secināja M. Dukurs.

Viņš atzina, ka starts savu līdzjutēju priekšā radīja papildu uztraukumu.

"Šķita, ka viss būs viegli, bet īpaši uz pirmo braucienu jutu, ka kaut kas iekšā kņud. Pats pat mazliet izbrīnījos. Uz otro braucienu gan bija vieglāk. Uzskatu, ka Siguldas posms ir labi noorganizēts. Jā, ir lietas, kas pieklibo, bet kopumā viss ir ļoti labi sarīkots. Neredzu iemeslu, lai šeit nenotiktu sacensības arī nākotnē," stāstīja M. Dukurs.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš Tregubovam zaudēja 0,53 sekundes, bet divas sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kamēr piekto vietu ieņēma jaunais vācietis Fēlikss Kaisingers.

"Domāju, tāds pirmais astoņnieks kā šeit būs arī sezonas turpinājumā. Abi krievi būs spēcīgi, bet to jau zināju. Ceru, līdzi turēsies arī latvieši, tāpēc stipri arī korejietis un vācieši," skaidroja M. Dukurs.

"Šis ir kā sākums četrgades ciklam. Man slieces un kamanas ir jaunas, esam pamainījuši daudz lietu. Ir jāiet cits virziens. Varbūt tas ir solis atpakaļ, bet pēc tam var būt divi uz priekšu. Šobrīd braukšu tikai ar vienām kamanām. Varbūt iepriekšējā nedēļā tā bija mana kļūda, ka pārāk daudz lēkāju - it kā kamanas ir līdzīgas, bet niansēs tomēr atšķirīgas," atklāja M.Dukurs.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M. Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T. Dukurs šī gada Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Savukārt Šteinbergs ir Pasaules kausa debitants.

Top komentāri

Kudā-taktak
K
Cekuls dūkurs iekladzinājās kā vista.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi